To je to što me zanima!

Kako je sportski znalac iz Varaždina osvojio je Porsche?

Proslava “20 godina SuperSporta” završila je službenom dodjelom Porschea pobjedniku
Vidi originalni članak

Ako se pitate kako postati najveći sportski znalac godine, odgovor zna Boris! Svojim sportskim znanjem i vrhunskom vještinom predviđanja ishoda utakmica, ovaj softverski programer iz Varaždina uspio je sakupiti najviše bodova te se tako kvalificirao u samu završnicu SuperFinala kojim je SuperSport tražio najvećeg sportskog znalca povodom proslave “20 godina SuperSporta”.

U završnici su njegovi protivnici ispadali jedan po jedan s pogrešnim odgovorima, a Boris je ostao jedini s najduljim nizom točnih odgovora i tako zaradio Porsche 718 Cayman na godinu dana s osiguranim troškovima osiguranja, održavanja i troškovima goriva u unaprijed određenom iznosu te novčanu nagradu od 8.000 kn.

Boris nam je prepričao kako je izgledala večer kada je saznao da luksuzni automobil ide u njegove ruke.

Ženi nisam govorio o igri u kojoj sudjelujem sve do utakmice Napoli - Real Sociedad, i to do 60. minute kada je Napoli vodio 1:0. Prvo je pomislila da se radi o nekoj maketi, ali kad sam joj objasnio o čemu se radi i pokazao sliku Porschea, počela je navijati i napeto pratiti, čak i više od mene”, rekao je Boris sa smiješkom.

On je jedini igrač koji je predvidio da će na utakmici biti najviše 2 gola. U 60. minuti utakmice znao je da ga dijeli pola sata i maksimalno jedan pogodak od glavne nagrade, a u korist mu je išla činjenica da Real Sociedad nije igrao borbeno. U slučaju da su bila postignuta 2 ili više gola, igra za automobil bi se nastavila, a Boris bi ispao zbog krivog predviđanja. Real Sociedad zabio je u 90. minuti i utakmica je završila s ukupno 2 gola, a to je značilo slavlje za Borisa i njegovu suprugu.

No sve se to dogodilo povodom proslave 20 godina SuperSporta — igrači su mogli sudjelovati u Godišnjem maratonu” i/ili u četiri Mini maratona” putem kojih su, osim osvajanja novčanih nagrada, imali priliku osvojiti i ulaznice za SuperFinale. U samom SuperFinalu završilo je nešto više od 2000 igrača, dok je samu završnicu igralo njih 15, među kojima i sam Boris. Službeno uručenje ključeva od strane SuperSport uprave odvilo se u petak 18.12. nakon kojeg je Porsche sretno stigao u Varaždin.

U SuperFinale ušao sam putem Godišnjeg maratona i doista mi se svidio način na koji je postavljena igra. Pripremao sam se za svaki odgovor, proučavao odigrane utakmice i ostalu statistiku te priznajem da će mi malo nedostajati ovakav tip igre.”

Zato Borise ne brini! SuperSport priprema nove maratone za 2021. godinu s nagradnim fondom od čak 4.600.000 kuna, a prvi je na redu već u siječnju. Više o novim maratonima saznajte na SuperSport stranici.

Idi na 24sata