To je to što me zanima!

Kako sačuvati omiljenu ljetnu odjeću što dulje uz LG savjete

Iako smo prošli sredinu ljeta još je dugih, toplih dana ispred nas, zbog čega je važno odgovarajuću odjeću tretirati na pravi način
Vidi originalni članak

Lagana odjeća, kupaći kostimi i tekstil zahtijevaju redovitu njegu kako bi zadržali trajnost i svježinu. Da bi odjeća i predmeti od tkanine koje koristimo u kućanstvu bili njegovani, stručnjaci iz LG-a sastavili su niz praktičnih savjeta kako ispravno prati i održavati ove osjetljive komade tijekom ljeta. Osim oko odjeće koja nam je posebno važna za osobnu higijenu, s vremena na vrijeme potrebno je i preispitati neke ustaljene navike u pogledu održavanja i svog drugog kućnog tekstila kao što su primjerice zavjese, kako bi nam i životni prostor bio jednako čist i ugodan.

Lagano s laganom odjećom

Osjetljive tkanine poput pamuka, lana ili svile zahtijevaju više njege i pažnje prilikom pranja. Unatoč tome što nas pri njihovom čišćenju većina uglavnom slijedi točne upute na etiketi, nekoliko općenitih smjernica može značajno pomoći u očuvanju dobrog stanja odjeće tijekom dužeg vremenskog razdoblja.

Odjeću bi prije pranja bilo poželjno sortirati prema boji i vrsti tkanine. Ako je pojedini odjevni predmet nošen tek nekoliko puta, te nema mirisa i mrlja koje bi zahtijevale poseban tretman, ručno pranje je sasvim dovoljno kako bi se smanjilo prekomjerno trošenje tkanine. Iako često pranje odjeće uklanja alergene i prljavštine, na žalost utječe i na životni vijek trajanja te iste odjeće.

Parom uklonite sve nepravilnosti

Budući da LG kontinuirano razvija novitete koji korisnicima olakšavaju svakodnevni život i uobičajenu rutinu obavljanja kućanskih poslova, stavljanje odjeće u perilicu-sušilicu s parom TrueSteamTM može pomoći u održavanju jer, osim što osvježava odjevne predmete, para uklanja neugodne mirise i neugledne nabore, a odjeća je nakon sušenja spremna za nošenje bez dodatnog glačanja.

Zahvaljujući snazi pare, odjeća koju opere perilica za rublje s tehnologijom LG Steam™ može se puno učinkovitije očistiti, a istovremeno je i maksimalno zaštićena.

Ne odlažite pranje kupaćih kostima

Tijekom ljetnih mjeseci velik dio svog vremena provodimo na moru ili na bazenu u kupaćim kostimima, koji također spadaju u kategoriju osjetljivih predmeta. Kako bi bili upotrebljivi više od jedne sezone te bojom i oblikom izgledali poput novih, kupaće kostime operite neposredno nakon upotrebe kako biste uklonili klor, morsku vodu i potencijalne ostatke pijeska. Najprije ih na nekoliko minuta potopite u hladnoj vodi, a zatim operite ručno ili koristeći perilicu i blagi deterdžent.

Umjesto programa s centrifugom koja nije suviše prijateljski naklonjena prema tkanini i aplikacijama na odjeći, višak vode radije ručno iscijedite. Kad god ste u mogućnosti, dajte prednost blažim deterdžentima i izbjegavajte odjeću sušiti direktno na suncu, što također utječe na boju i kvalitetu tkanine, već je rasprostrite na hladnom i dobro prozračenom mjestu.

Neka i vaš dom bude pun svježine

Nije se loše podsjetiti ni potreba ostalog kućanskog tekstila koji uvelike doprinosi izgledu i svježini doma. U ovom kontekstu, zavjese su najveća karika koja utječe na dojam prostora. Zavjese je preporučljivo prati u hladnoj vodi, a umjesto jakih kemikalija i izbjeljivača, radije ih tretirajte blagim deterdžentom.

U slučaju da zavjese nisu perive, prašinu i prljavštinu uklonite koristeći usisivač ili mekanu četku. Dezinficijensi za tkanine pomažu u otklanjanju neugodnih mirisa i vraćaju svježinu. Oprane zavjese pustite da se osuše, otvorite prozore i pustite svjež zrak da odradi posao.

Idi na 24sata