Obavijesti

Promo sadržaj

Kako sačuvati omiljenu ljetnu odjeću što dulje uz LG savjete

Kako sačuvati omiljenu ljetnu odjeću što dulje uz LG savjete
2

Iako smo prošli sredinu ljeta još je dugih, toplih dana ispred nas, zbog čega je važno odgovarajuću odjeću tretirati na pravi način

Lagana odjeća, kupaći kostimi i tekstil zahtijevaju redovitu njegu kako bi zadržali trajnost i svježinu. Da bi odjeća i predmeti od tkanine koje koristimo u kućanstvu bili njegovani, stručnjaci iz LG-a sastavili su niz praktičnih savjeta kako ispravno prati i održavati ove osjetljive komade tijekom ljeta. Osim oko odjeće koja nam je posebno važna za osobnu higijenu, s vremena na vrijeme potrebno je i preispitati neke ustaljene navike u pogledu održavanja i svog drugog kućnog tekstila kao što su primjerice zavjese, kako bi nam i životni prostor bio jednako čist i ugodan.

Lagano s laganom odjećom

Osjetljive tkanine poput pamuka, lana ili svile zahtijevaju više njege i pažnje prilikom pranja. Unatoč tome što nas pri njihovom čišćenju većina uglavnom slijedi točne upute na etiketi, nekoliko općenitih smjernica može značajno pomoći u očuvanju dobrog stanja odjeće tijekom dužeg vremenskog razdoblja.

Odjeću bi prije pranja bilo poželjno sortirati prema boji i vrsti tkanine. Ako je pojedini odjevni predmet nošen tek nekoliko puta, te nema mirisa i mrlja koje bi zahtijevale poseban tretman, ručno pranje je sasvim dovoljno kako bi se smanjilo prekomjerno trošenje tkanine. Iako često pranje odjeće uklanja alergene i prljavštine, na žalost utječe i na životni vijek trajanja te iste odjeće.

Parom uklonite sve nepravilnosti

Budući da LG kontinuirano razvija novitete koji korisnicima olakšavaju svakodnevni život i uobičajenu rutinu obavljanja kućanskih poslova, stavljanje odjeće u perilicu-sušilicu s parom TrueSteamTM može pomoći u održavanju jer, osim što osvježava odjevne predmete, para uklanja neugodne mirise i neugledne nabore, a odjeća je nakon sušenja spremna za nošenje bez dodatnog glačanja.

Zahvaljujući snazi pare, odjeća koju opere perilica za rublje s tehnologijom LG Steam™ može se puno učinkovitije očistiti, a istovremeno je i maksimalno zaštićena.

Ne odlažite pranje kupaćih kostima

Tijekom ljetnih mjeseci velik dio svog vremena provodimo na moru ili na bazenu u kupaćim kostimima, koji također spadaju u kategoriju osjetljivih predmeta. Kako bi bili upotrebljivi više od jedne sezone te bojom i oblikom izgledali poput novih, kupaće kostime operite neposredno nakon upotrebe kako biste uklonili klor, morsku vodu i potencijalne ostatke pijeska. Najprije ih na nekoliko minuta potopite u hladnoj vodi, a zatim operite ručno ili koristeći perilicu i blagi deterdžent.

Umjesto programa s centrifugom koja nije suviše prijateljski naklonjena prema tkanini i aplikacijama na odjeći, višak vode radije ručno iscijedite. Kad god ste u mogućnosti, dajte prednost blažim deterdžentima i izbjegavajte odjeću sušiti direktno na suncu, što također utječe na boju i kvalitetu tkanine, već je rasprostrite na hladnom i dobro prozračenom mjestu.

Neka i vaš dom bude pun svježine

Nije se loše podsjetiti ni potreba ostalog kućanskog tekstila koji uvelike doprinosi izgledu i svježini doma. U ovom kontekstu, zavjese su najveća karika koja utječe na dojam prostora. Zavjese je preporučljivo prati u hladnoj vodi, a umjesto jakih kemikalija i izbjeljivača, radije ih tretirajte blagim deterdžentom.

U slučaju da zavjese nisu perive, prašinu i prljavštinu uklonite koristeći usisivač ili mekanu četku. Dezinficijensi za tkanine pomažu u otklanjanju neugodnih mirisa i vraćaju svježinu. Oprane zavjese pustite da se osuše, otvorite prozore i pustite svjež zrak da odradi posao.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Baby boom u Slavoniji i Podravini
PROMO

Baby boom u Slavoniji i Podravini

Već imaju jasličku, vrtićku i predškolsku grupu, a očekuju još dvadesetak prinova koje će dohraniti i pustiti u prirodu. U Dravskoj priči u Virovitičko-podravskoj županiji nikad nije dosadno

Atauctus: Mlade snage u svijetu digitalnog marketinga
PROMO

Atauctus: Mlade snage u svijetu digitalnog marketinga

Digitalni marketing nije samo posao, već i strast za mnoge mlade poduzetnike poput Josipa Ukalovića, osnivača agencije za digitalni marketing Atauctus
Igrači NK Rijeke razveselili su svoje fanove na Favbetovom Meet&Greet eventu u Rijeci
PROMO

Igrači NK Rijeke razveselili su svoje fanove na Favbetovom Meet&Greet eventu u Rijeci

Navijači diljem svijeta sanjaju o trenutku kada će se približiti svojim omiljenim nogometašima, razmijeniti par riječi ili čak uhvatiti uspomenu u obliku fotografije