To je to što me zanima!

Kako ukrasiti pisanice i kako ih - za vrijedne nagrade - pronaći na Jeftinije.hr!

Dolazi vrijeme bojanja i ukrašavanja jaja, zato vas na Jeftinije.hr u stilu najfinijih pisanica čeka prilika za osvajanje vrijednih nagrada!
Vidi originalni članak

Na Jeftinije.hr stranici potražite izgubljeno jaje, koje nam treba za ukrašavanje, kliknite na njega i slijedite upute. Sudjelujete u nagradnom natječaju i osvojite vrijedne Supernova poklon kartice u vrijednosti od 300 kn, a usput ukrasite i najljepše pisanice kod kuće!  

Najpopularniji trendovi ukrašavanja pisanica u 2022. godini 

Pisanice smo bojali klasičnim bojama koje su bile dostupne u svakoj kvartovskoj trgovini – u crvene, narančaste, zelene i plave nijanse.  Nakon bojanja na njih bismo stavili jednu od šarenih naljepnica, a zatim ih premazali uljem, što je uskršnja jaja činilo još sjajnijim. Znali smo ponekad i ubrati razne travke ili lišće, zalijepiti ih na jaja i zamotati u mamine najlonke pa kuhati s lukom i ljuskom luka.

Današnji trendovi bojanja pisanica idu u potpuno drugačijem smjeru. Za vas smo odabrali top 5 načina oslikavanja i ukrašavanja pisanica koje možete isprobati tijekom ovogodišnjih uskršnjih blagdana. 

Ukrašavanje pjenom za brijanje 

Za bojanje uskršnjih jaja možete koristiti vrlo jednostavan alat - pjena za brijanje. Pjeni dodajte prehrambene boje i valjanjem jaja u pjenu stvorite šareni mramorni izgled. Nakon valjanja, dobro osušite i uklonite višak pjene. Ako planirate kasnije jesti jaja, preporučujemo da umjesto pjene koristite šlag. Ova vrsta bojanja je vrlo jednostavna i istovremeno vrlo zabavna za najmlađe. 

Svilene pisanice

Uskršnja jaja sa svilenim uzorkom? Da! Proces uopće nije kompliciran - jaja zamotate u 100% svilene maramice i skuhate ih. Uzorak se preslika na jaje i stvara predivan izgled. 

Ukrašavanje zrnima riže

Sve što vam je potrebno za ovaj postupak imate kod kuće! Istresite rižu u zdjelu i dodajte na nju prehrambenu boju. Stavite jaje na rižu i dobro promiješajte. Šarena zrna riže ostavit će prekrasne otiske na jajima.   

Ukrašavanje vezicom ili trakicama

Jaja čvrsto zavežete s vezicom ili na njih zalijepite „washi“ traku. Zatim jaja umočite u boju, dobro ih osušite, i tek onda skinite vezice ili trake koje su ostavile predivne tragove na jajetu. Ako želite da prijelaz boje između jajeta i dijela u koje je postavljena vezica ili traka bude bljeđi, prvo obojite jaja, a zatim jaje zavežite vezicom. Različitim načinima vezanja ili lijepljenja možete napravit.

Jeftinije ima (uskršnja) jaja! 

I ove ćemo se godine s veseljem zasladiti čokoladnim zečićima i zabaviti ukrašavanjem pisanica. Za vas smo pripremili simpatični nagradni natječaj -  Jeftinije ima jaja. 

Kako sudjelovati? 

U sveopćoj strci priprema za uskrsne praznike, na Jeftinije.hr smo izgubili pisanicu i vrlo je važno da ju što prije pronađemo jer skriva vrijednu nagradu – poklon karticu u vrijednosti 300 kn! Nedavno smo je vidjeli u jednoj kategoriji proizvoda, samo se nikako ne možemo sjetiti u kojoj.  

Posjetite Jeftinije.hr i malo pretražite stranicu. Ako nađete naše jaje, kliknite na njega i slijedite upute. Tako sudjelujete u izvlačenju za jednu od pet Supernova poklon kartica u vrijednosti 300 kn. 

Ako pronađete izgubljeno jaje, javite i Jeftinije.hr, objavom storya. Ne zaboravite ih označiti da im slučajno ne promakne vaš pronalazak. Tko će biti najbrži? Držimo fige za izvlačenje!

Idi na 24sata