Obavijesti

Promo sadržaj

Kako ukrasiti pisanice i kako ih - za vrijedne nagrade - pronaći na Jeftinije.hr!

Kako ukrasiti pisanice i kako ih - za vrijedne nagrade - pronaći na Jeftinije.hr!
5

Dolazi vrijeme bojanja i ukrašavanja jaja, zato vas na Jeftinije.hr u stilu najfinijih pisanica čeka prilika za osvajanje vrijednih nagrada!

Na Jeftinije.hr stranici potražite izgubljeno jaje, koje nam treba za ukrašavanje, kliknite na njega i slijedite upute. Sudjelujete u nagradnom natječaju i osvojite vrijedne Supernova poklon kartice u vrijednosti od 300 kn, a usput ukrasite i najljepše pisanice kod kuće!  

Najpopularniji trendovi ukrašavanja pisanica u 2022. godini 

Pisanice smo bojali klasičnim bojama koje su bile dostupne u svakoj kvartovskoj trgovini – u crvene, narančaste, zelene i plave nijanse.  Nakon bojanja na njih bismo stavili jednu od šarenih naljepnica, a zatim ih premazali uljem, što je uskršnja jaja činilo još sjajnijim. Znali smo ponekad i ubrati razne travke ili lišće, zalijepiti ih na jaja i zamotati u mamine najlonke pa kuhati s lukom i ljuskom luka.

Današnji trendovi bojanja pisanica idu u potpuno drugačijem smjeru. Za vas smo odabrali top 5 načina oslikavanja i ukrašavanja pisanica koje možete isprobati tijekom ovogodišnjih uskršnjih blagdana. 

Ukrašavanje pjenom za brijanje 

Za bojanje uskršnjih jaja možete koristiti vrlo jednostavan alat - pjena za brijanje. Pjeni dodajte prehrambene boje i valjanjem jaja u pjenu stvorite šareni mramorni izgled. Nakon valjanja, dobro osušite i uklonite višak pjene. Ako planirate kasnije jesti jaja, preporučujemo da umjesto pjene koristite šlag. Ova vrsta bojanja je vrlo jednostavna i istovremeno vrlo zabavna za najmlađe. 

Svilene pisanice

Uskršnja jaja sa svilenim uzorkom? Da! Proces uopće nije kompliciran - jaja zamotate u 100% svilene maramice i skuhate ih. Uzorak se preslika na jaje i stvara predivan izgled. 

Ukrašavanje zrnima riže

Sve što vam je potrebno za ovaj postupak imate kod kuće! Istresite rižu u zdjelu i dodajte na nju prehrambenu boju. Stavite jaje na rižu i dobro promiješajte. Šarena zrna riže ostavit će prekrasne otiske na jajima.   

Ukrašavanje vezicom ili trakicama

Jaja čvrsto zavežete s vezicom ili na njih zalijepite „washi“ traku. Zatim jaja umočite u boju, dobro ih osušite, i tek onda skinite vezice ili trake koje su ostavile predivne tragove na jajetu. Ako želite da prijelaz boje između jajeta i dijela u koje je postavljena vezica ili traka bude bljeđi, prvo obojite jaja, a zatim jaje zavežite vezicom. Različitim načinima vezanja ili lijepljenja možete napravit.

Jeftinije ima (uskršnja) jaja! 

I ove ćemo se godine s veseljem zasladiti čokoladnim zečićima i zabaviti ukrašavanjem pisanica. Za vas smo pripremili simpatični nagradni natječaj -  Jeftinije ima jaja. 

Kako sudjelovati? 

U sveopćoj strci priprema za uskrsne praznike, na Jeftinije.hr smo izgubili pisanicu i vrlo je važno da ju što prije pronađemo jer skriva vrijednu nagradu – poklon karticu u vrijednosti 300 kn! Nedavno smo je vidjeli u jednoj kategoriji proizvoda, samo se nikako ne možemo sjetiti u kojoj.  

Posjetite Jeftinije.hr i malo pretražite stranicu. Ako nađete naše jaje, kliknite na njega i slijedite upute. Tako sudjelujete u izvlačenju za jednu od pet Supernova poklon kartica u vrijednosti 300 kn. 

Ako pronađete izgubljeno jaje, javite i Jeftinije.hr, objavom storya. Ne zaboravite ih označiti da im slučajno ne promakne vaš pronalazak. Tko će biti najbrži? Držimo fige za izvlačenje!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje
PROMO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje

Očuvanje mentalnog zdravlja istaknuta je tema u današnjem užurbanom i stresnom suvremenom svijetu. Svakodnevno suočavanje sa izazovnim situacijama i zanemarivanje mentalnog i fizičkog zdravlja mogu imati ozbiljne dugoročne posljedice.

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona
PROMO

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona

Ana Lokas imenovana je novom predsjednicom Uprave Tifona. S više od dva desetljeća snažnog iskustva u financijskim i poslovnim sektorima, u svoju novu ulogu na čelu tvrtke donosi bogatu stručnost i dokazano iskustvo u vodstvu.
Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana
PROMO

Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana

Grupa Petrol u 2024. planira čistu poslovnu dobit u iznosu od 156,5 milijuna eura