To je to što me zanima!

Kako znate da zaista kupujete kvalitetno i domaće?

Hrvatska gospodarska komora promovira i podiže svijest potrošača o kvaliteti hrvatskih proizvoda i usluga koje se vizualno prepoznaju po znakovima kvalitete Hrvatska kvaliteta i Izvorno hrvatsko
Vidi originalni članak

Jednom izgubljeno povjerenje potrošača teško je ponovno steći, a česti su slučajevi kada iza naizgled hrvatske deklaracije zapravo stoji strani proizvod. Zato Hrvatska gospodarska komora više od dvadeset godina promovira domaće proizvode i usluge dodjeljujući im oznake Hrvatska kvaliteta i Izvorno hrvatsko. 

Ako tražite najbolje za sebe i svoju obitelj, oznake Hrvatska kvaliteta i Izvorno hrvatsko jamče da su pred vama domaći proizvodi koji predstavljaju sam vrh svjetske ponude za koje proizvođači i struka jamče kontinuitet kvalitete. Kupujući proizvode s ovim znakovima, možete biti sto posto sigurni da kupujete proizvode s hrvatskim podrijetlom, proizvedene u Hrvatskoj, čiju je kvalitetu testirala i potvrdila struka. 

Znak Hrvatska kvaliteta nije samo priznanje proizvođaču, već i jamstvo potrošaču da je pred njim proizvod koji udovoljava višem standardu kvalitete od one koja je utvrđena zakonom i normativnim kriterijima. 

Oznaku Izvorno hrvatsko nose visokokvalitetni domaći proizvodi nastali kao rezultat razvojno istraživačkog rada, inovacije ili dugogodišnje tradicije. To je potvrda našim proizvođačima za ostvarenje stvaralačke ideje u proizvodnji novog, kreativnog, izvorno hrvatskog proizvoda na tržištu.

Birajući oznake Hrvatska kvaliteta i Izvorno hrvatsko, birate da u inozemstvo odlaze proizvodi i usluge koji su plod domaće pameti, znanja i inventivnosti. Takvom kupovinom ne samo da možete biti sigurni da dobivate najbolje od najboljeg, već i dugoročno ulažete u budućnost domaćeg gospodarstva.

Podsjećamo da je u tijeku Poziv na dostavu projektnih prijedloga za   bespovratna sredstva   koja se odnose na ostvarivanje prava uporabe znakova kvalitete   Izvorno hrvatsko   i   Hrvatska kvaliteta   koje je objavilo Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja. Razdoblje za podnošenje projektnih prijedloga traje do   31. prosinca 2020.   godine, odnosno iskorištenja raspoloživih sredstava.

Bespovratna sredstva su namijenjena za troškove obrade Zahtjeva i   trogodišnje   pravo uporabe znakova kvalitete HGK u maksimalnom iznosu do 75.000,00 kuna.

Postupak započinje podnošenjem Zahtjeva Odjelu za upravljanje kvalitetom, a više o stjecanju prava uporabe znakova kvalitete HGK i Pozivu na natječaj Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja možete se dodatno informirati na stranicama:   https://znakovi.hgk.hr/   i   https://efondovi.mrrfeu.hr/MISCms/Pozivi/Poziv?id=1e4bafa0-d138-40f5-82bb-b16d488cab63 

Idi na 24sata