Obavijesti

Promo sadržaj

Kako znate da zaista kupujete kvalitetno i domaće?

Kako znate da zaista kupujete kvalitetno i domaće?

Hrvatska gospodarska komora promovira i podiže svijest potrošača o kvaliteti hrvatskih proizvoda i usluga koje se vizualno prepoznaju po znakovima kvalitete Hrvatska kvaliteta i Izvorno hrvatsko

Jednom izgubljeno povjerenje potrošača teško je ponovno steći, a česti su slučajevi kada iza naizgled hrvatske deklaracije zapravo stoji strani proizvod. Zato Hrvatska gospodarska komora više od dvadeset godina promovira domaće proizvode i usluge dodjeljujući im oznake Hrvatska kvaliteta i Izvorno hrvatsko. 

Ako tražite najbolje za sebe i svoju obitelj, oznake Hrvatska kvaliteta i Izvorno hrvatsko jamče da su pred vama domaći proizvodi koji predstavljaju sam vrh svjetske ponude za koje proizvođači i struka jamče kontinuitet kvalitete. Kupujući proizvode s ovim znakovima, možete biti sto posto sigurni da kupujete proizvode s hrvatskim podrijetlom, proizvedene u Hrvatskoj, čiju je kvalitetu testirala i potvrdila struka. 

Znak Hrvatska kvaliteta nije samo priznanje proizvođaču, već i jamstvo potrošaču da je pred njim proizvod koji udovoljava višem standardu kvalitete od one koja je utvrđena zakonom i normativnim kriterijima. 

Oznaku Izvorno hrvatsko nose visokokvalitetni domaći proizvodi nastali kao rezultat razvojno istraživačkog rada, inovacije ili dugogodišnje tradicije. To je potvrda našim proizvođačima za ostvarenje stvaralačke ideje u proizvodnji novog, kreativnog, izvorno hrvatskog proizvoda na tržištu.

Birajući oznake Hrvatska kvaliteta i Izvorno hrvatsko, birate da u inozemstvo odlaze proizvodi i usluge koji su plod domaće pameti, znanja i inventivnosti. Takvom kupovinom ne samo da možete biti sigurni da dobivate najbolje od najboljeg, već i dugoročno ulažete u budućnost domaćeg gospodarstva.

Podsjećamo da je u tijeku Poziv na dostavu projektnih prijedloga za   bespovratna sredstva   koja se odnose na ostvarivanje prava uporabe znakova kvalitete   Izvorno hrvatsko   i   Hrvatska kvaliteta   koje je objavilo Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja. Razdoblje za podnošenje projektnih prijedloga traje do   31. prosinca 2020.   godine, odnosno iskorištenja raspoloživih sredstava.

Bespovratna sredstva su namijenjena za troškove obrade Zahtjeva i   trogodišnje   pravo uporabe znakova kvalitete HGK u maksimalnom iznosu do 75.000,00 kuna.

Postupak započinje podnošenjem Zahtjeva Odjelu za upravljanje kvalitetom, a više o stjecanju prava uporabe znakova kvalitete HGK i Pozivu na natječaj Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja možete se dodatno informirati na stranicama:   https://znakovi.hgk.hr/   i   https://efondovi.mrrfeu.hr/MISCms/Pozivi/Poziv?id=1e4bafa0-d138-40f5-82bb-b16d488cab63 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!
24 ORANŽ

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!

24 Oranž unutar Lidl Plus aplikacije! Skinite aplikaciju, prijavite se i uživajte u popustima i pogodnostima Lidl Plus korisnika. Dodatno, kao Lidl Plus korisnik možete kupiti 24 Oranž po ekskluzivnoj cijeni i dobiti Lidl vaučer od 15 € i brojne druge kupone i popuste.

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje
PROMO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje

Gala peleti i briketi ekološka su rješenja za grijanje koja objedinjuju visoku učinkovitost, financijsku dostupnost te praktičnost za svakodnevnu uporabu. Cijeli proces proizvodnje Gala peleta je automatiziran
King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju
PROMO

King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju

Zagrebački shopping centar ostat će otvoren tijekom izvođenja radova čiji je završetak planiran za jesen 2025.