To je to što me zanima!

Ljetni posao uz značajne stimulacije za ljetni rad, očekuje vas i božićnica

Plava Laguna, hotelska kompanija u zapadnoj Istri, i ove ljetne sezone zapošljava stotine sobarica, servira, konobara, kuhara, vrtlara...
Vidi originalni članak

Ako i nemate iskustvo u turizmu, a tražite idealan ljetni posao pogledajte što nudi ovaj istarski hotelski gigant. Jer što ne znate – sve će vas naučiti – bilo da vam je riječ o prvom poslu ili da ste se odlučili prekvalificirati.

A uvjeti su dosta dobri, osim najkonkurentnije plaće u turističkom sektoru, koja je individualna ovisno o stažu i iskustvu, čekaju vas i tisuću kuna ljetne stimulacije u mjesecima svibanj - rujan , kao i proporcionalni dio božićnice koja u svom punom obimu iznosi tri tisuće kuna. Osim stimulacije za ljetni rad i božićnice, zaposlenici Plave Lagune imaju još niz benefita, kao što su to mogućnosti posjeta zabavnim koncertima i sportskim događanjima, a oni najkvalitetniji mogu biti odabrani za radnika sezone, što sa sobom donosi novčane nagrade.

Regres za godišnji odmor, kao sva druga prava po kolektivnom ugovoru su osigurana, a za sezonske radnike i smještaj u jednom od personalnih domova, prijevoz do posla ako je potreban te tri topla obroka, sve o trošku poslodavca. Za radnike iz regije koji nisu hrvatski državljani osiguravamo i sve papire vezane uz radnu dozvolu, odnosno legalan rad u našoj zemlji.“, poručuje direktor ljudskih resursa Goran Kukurin.

Također, i oni bez iskustva u turističkom sektoru mogu pronaći mjesto za sebe, jer uz interne radionice i tečajeve, te uz sustavno mentorstvo, put kroz Plavu Lagunu je lakši.

Ana Marijanović već je osmu godinu u Plavoj Laguni, iako je po profesiji trgovkinja, Ana se prekvalificirala u slastičaku i pronašla se u tom zanimanju. O svome poslu u all inclusive hotelu Aurora Plava Laguna ističe: „U hotelu imamo razrađeni plan deserta, ali u kreiranju slastica imam slobodne ruke, mogu dati mašti na volju, a osim toga volim to što raspolažem dobrom opremom. Isto je i ostalim kolegama kuharima."

Ispunjena obećanja i sjajna atmofera

"Imam odličnog šefa i direktora hotela, kao i izvrsne kolege među kojima vlada sjajna atmosfera.

Dobro mi je u Plavoj Laguni - imamo mogućnost napretka i razvoja karijere. Na raspolaganju su nam brojne edukacije i tečajevi te mi je cilj usavršavati svoje slastičarske vještine, a kolege pohađaju kuharske akademije“, ističe Ana.

Prednosti Plave Lagune su činjenica da uvijek ispoštuju sve dogovoreno i da vlada obiteljska atmosfera, no ipak ostavlja vremena i za hobije. Ana se tako u slobodno vrijeme bavi slikarstvom i izradom suvenira te tako svoju kreativnost koristi i kroz hobi, kao i kroz pripremu slastica.

Želite postati dio uspješnog tima, prijavite se na Facebook stranicu Posao u Plavoj Laguni, link https://bit.ly/3wbriu5!

Što vas čeka u sezoni 2022.?

Plava Laguna zajedno sa socijalnim partnerima postigla je dogovor oko novih uvjeta za radnike Plave Lagune kojim će se osnovna plaća za sve radnike, uključujući i sezonske strane radnike, povećati za 5,5 posto te više od 10.000 kuna dodatnih bonusa i stimulacija za svoje radnike.

Tako će recepcioner, konobar ili kuhar s pet godina staža, uz prosječne dodatke mjesečno zarađivati nešto više od 1000 eura neto. Najkvalificiraniji radnici s većim stažem mjesečno će zaraditi i do 1600 eura neto u samoj špici sezone. Plava Laguna također za sve radnike, bez obzira na njihov status, osigurava obrok o svom trošku, odnosno za sezonske radnike tri obroka dnevno i smještaj o trošku kompanije.

Plava Laguna d.d. je kompanija iza koje stoji već više od 60 godina uspješnog rad, a posluje u tri destinacije – Poreču, Umagu i Rijeci. Plava Laguna u vrhuncu turističke sezone zapošljava oko 3000 ljudi, od čega više od polovice na jedan od oblika suradnje na neodređeno vrijeme. Plava Laguna ima otvorene natječaje za sezonske poslove - konobar, kuhar, vrtlar, kućni majstor, sobarica, serviri, čuvari na bazenu, recepcija, a prijaviti se može putem Facebook stranice odnosno putem linka: https://bit.ly/3wbriu5

Idi na 24sata