To je to što me zanima!

Ljeto uz NTC sportski kamp s dr. Rankom Rajovićem i Blankom Vlašić

Osim raznovrsnih sportskih aktivnosti i treninga s Blankom Vlašić, program obuhvaća i edukativne elemente prema NTC metodologiji, što će pridonijeti cjelokupnom razvoju djeteta
Vidi originalni članak

Utjecaj fizičke aktivnosti kod djece na razvoj motoričkih sposobnosti je velik. Sudjelovanje u sportu potiče koordinaciju, agilnost i motoričke vještine kod djece, što je ključno za njihov cjelokupni razvoj. A upravo je cjelokupni razvoj djece ono što mora biti konačni cilj kada je o uključivanju djece u sport riječ.

Djeca, tako, mogu sudjelovati u ljetnom NTC sportskom kampu Blanke Vlašić, jedne od najboljih svjetskih atletičarki svih vremena, i poznatog stručnjaka i autora NTC programa dr. Ranka Rajovića, u pet termina od 23. lipnja do 13. srpnja u Ledeniku iznad Karlobaga. Ovaj kamp, tako, spaja najbolje od oba svijeta u kojima djeca žive – intelektualni poticaj i tjelesnu aktivnost.

Program NTC učenja spaja suvremenu medicinu i sportske aktivnosti. Sport je od velikog značaja za razvoj djece jer, osim razvoja motoričkih sposobnosti koji dokazano utječu i na razvoj kognitivnih sposobnosti, na specifičan način izgrađuje individualnu odlučnost, samostalnost i disciplinu.

Program je sastavljen iz različitih aktivnosti i igara za djecu koja se temelje na saznanjima o razvoju i radu mozga i koja, kako mnoga istraživanja pokazuju, imaju pozitivan efekt na razvoj mozga u periodu kada je to najvažnije, u periodu najintenzivnijeg rasta i razvoja.

NTC sportski kamp je namijenjen djeci od 7 do 13 godina i ne zanemaruje potrebe djece za igrom, kao primarnom tjelesnom, ali i intelektualnom aktivnošću.

Djeca će u kampu imati priliku sudjelovati u raznolikom spektru aktivnosti koje su usklađene s NTC učenjem. Osim raznovrsnih sportskih aktivnosti i treninga s Blankom Vlašić, program obuhvaća i edukativne elemente prema NTC metodologiji, što će pridonijeti cjelokupnom razvoju djeteta.

Na rasporedu kampa su i NTC poligon, noćna šetnja, orijentacija u prirodi, istraživanje flore i faune te mnoge druge zabavne i poučne aktivnosti.

Link za prijavu na NTC sportski kamp

Link za prijavu na Erste Plavu ligu

Idi na 24sata