Obavijesti

Promo sadržaj

Ljeto uz NTC sportski kamp s dr. Rankom Rajovićem i Blankom Vlašić

Ljeto uz NTC sportski kamp s dr. Rankom Rajovićem i Blankom Vlašić
3

Osim raznovrsnih sportskih aktivnosti i treninga s Blankom Vlašić, program obuhvaća i edukativne elemente prema NTC metodologiji, što će pridonijeti cjelokupnom razvoju djeteta

Utjecaj fizičke aktivnosti kod djece na razvoj motoričkih sposobnosti je velik. Sudjelovanje u sportu potiče koordinaciju, agilnost i motoričke vještine kod djece, što je ključno za njihov cjelokupni razvoj. A upravo je cjelokupni razvoj djece ono što mora biti konačni cilj kada je o uključivanju djece u sport riječ.

Djeca, tako, mogu sudjelovati u ljetnom NTC sportskom kampu Blanke Vlašić, jedne od najboljih svjetskih atletičarki svih vremena, i poznatog stručnjaka i autora NTC programa dr. Ranka Rajovića, u pet termina od 23. lipnja do 13. srpnja u Ledeniku iznad Karlobaga. Ovaj kamp, tako, spaja najbolje od oba svijeta u kojima djeca žive – intelektualni poticaj i tjelesnu aktivnost.

Program NTC učenja spaja suvremenu medicinu i sportske aktivnosti. Sport je od velikog značaja za razvoj djece jer, osim razvoja motoričkih sposobnosti koji dokazano utječu i na razvoj kognitivnih sposobnosti, na specifičan način izgrađuje individualnu odlučnost, samostalnost i disciplinu.

Program je sastavljen iz različitih aktivnosti i igara za djecu koja se temelje na saznanjima o razvoju i radu mozga i koja, kako mnoga istraživanja pokazuju, imaju pozitivan efekt na razvoj mozga u periodu kada je to najvažnije, u periodu najintenzivnijeg rasta i razvoja.

NTC sportski kamp je namijenjen djeci od 7 do 13 godina i ne zanemaruje potrebe djece za igrom, kao primarnom tjelesnom, ali i intelektualnom aktivnošću.

Djeca će u kampu imati priliku sudjelovati u raznolikom spektru aktivnosti koje su usklađene s NTC učenjem. Osim raznovrsnih sportskih aktivnosti i treninga s Blankom Vlašić, program obuhvaća i edukativne elemente prema NTC metodologiji, što će pridonijeti cjelokupnom razvoju djeteta.

Na rasporedu kampa su i NTC poligon, noćna šetnja, orijentacija u prirodi, istraživanje flore i faune te mnoge druge zabavne i poučne aktivnosti.

Link za prijavu na NTC sportski kamp

Link za prijavu na Erste Plavu ligu

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Mali leksikon financijske pismenosti
PROMO

Mali leksikon financijske pismenosti

Za ostvarenje nekih želja potrebno je i malo štedjeti – ne potrošiti svaki euro odmah, kako bismo ih skupili na hrpu i tada za njih dobili nešto veće što baš jako želimo

Sport je više od natjecanja, a Erste Plava liga i ove godine djecu uvodi u svijet sporta
PROMO

Sport je više od natjecanja, a Erste Plava liga i ove godine djecu uvodi u svijet sporta

Našoj djeci nedostaje skoro 100.000 kilometara u periodu aktivnog razvoja mozga”, kaže dr. Ranko Rajović
Koji sport je najbolji za moje dijete?
PROMO

Koji sport je najbolji za moje dijete?

Sportovi koji su primjereni ranoj školskoj dobi su oni koji uključuju osnovne motoričke aktivnosti: atletika, plivanje, nogomet, košarka, gimnastika, ples, tenis, borilačke vještine, klizanje i skijanje