To je to što me zanima!

Lokal Market & Bar - nova lokacija za najbolje proizvode domaćih OPG-ova

Zadovoljni su s početkom poslovanja, i dobrim odazivom posjetitelja, a poseban gušt im je što barem jednom dnevno čuju da je upravo ovakvo mjesto nedostajalo kvartu. Već sada postoje stalni kupci koji su se navikli u Lokalu kupovati određene proizvode
Vidi originalni članak

Ideja za Lokal Market & Bar krenula je tokom lockdowna, kada su Ana, Mia i Igor počeli primjećivati koliko se korisničke navike ljudi mijenjaju i kako im porijeklo hrane postaje sve veći prioritet. Identificirali su to kao trend koji konstantno raste u zadnjih desetak godina, a posebice tokom „korona krize“. Osim tih pozitivnih promjena, globalna kriza donijela je i puno negativnih - kao što je pad ekonomije, a najviše malih i srednjih biznisa. Kako već dugo vremena maštaju o otvaranju nečeg svojeg, bilo je sasvim logično odgovoriti na rastuće potrebe tržišta, a pritom pružiti barem minimalnu pomoć u osnaživanju manjih, lokalnih proizvođača.

Zadovoljni su s početkom poslovanja, i dobrim odazivom posjetitelja, a poseban gušt im je što barem jednom dnevno čuju da je upravo ovakvo mjesto nedostajalo kvartu. Već sada postoje stalni kupci koji su se navikli u Lokalu kupovati određene proizvode.

Kad su prije par mjeseci pričali o mogućim scenarijima poslovanja, atmosferi samog prostora i konceptu koji bi željeli razvijati, bio je sličan onome što je trenutno njihova svakodnevica – razgovori s kupcima, topla atmosfera i osjećaj zajednice.

Prednosti ovakvog dućana naspram standardnih super-marketa su brojne, ali u prvom redu to su ponuda i pristup kupcima. Ponudu Lokala čine proizvodi malih, lokalnih proizvođača koji se najčešće ne mogu naći na policama trgovačkih lanaca jer im je proizvodni pogon nekomercijalan i premalen za zadovoljavanje te količine potražnje. Proizvodi su ili eko, ili domaći i ne sadrže aditive. Kako su proizvođači uglavnom malog obima, veću pažnju pridaju kvaliteti svojih proizvoda. Među proizvodima ističu se:

  • kruh i peciva iz pekare Korica
  • mliječni proizvodi istarske mljekare Latus i varaždinske mljekare Marina
  • voćni jogurti i čokoladna mlijeka iz Milk Bara
  • vina malih vinara s Pelješca, Krka, Istre, Međimurja i Slavonije
  • craft piva zadružne pivovare Brlog
  • eko brašna i žitarica pogona Eko Jazo
  • delicije iz Pepefiša
  • umaci i namazi iz Zdravo za gotovo i Volim ljuto
  • smrznuti štrudli i knedli brenda Coprnica iz okolice Samobor
  • suhomesnati proizvodi proizvođača Buretić bregi iz Istre
  • svježe cijeđeni sokovi od sezonskog voća
  • svježe povrće

Osim toga, Lokal je zamišljen kao mjesto okupljanja i druženja, kao svakodnevna stanica ljudi, u kojem s posjetiteljima mogu razvijati dobrosusjedske odnose, a ne samo dnevnu kupnju. Stalno razgovaramo o novim idejama, ali moramo biti strpljivi i ići redom, tako da su trenutni planovi za Lokal su završiti planirano uređenje do kraja, konstantno prilagođavati ponudu potrebama kupaca te osnaživati osjećaj svijesti o važnosti porijekla hrane i podržavanja malih poduzetnika. Razmišljaju i o radionicama vezanim za održivost i eventima o kvalitetnoj prehrani, a u svemu žele osluškivati želje i potrebe kupaca i shodno tome im prilagođavati ponudu, te razvijati malu zajednicu istomišljenika i ljubitelja lokalnih, OPG i eko proizvoda.

LOKAL market&bar se nalazi na zagrebačkoj Knežiji, na adresi Davorina Bazjanca 11.

Više saznajte na Facebook stranici LOKAL market&bar.

Idi na 24sata