Obavijesti

Promo sadržaj

Lokal Market & Bar - nova lokacija za najbolje proizvode domaćih OPG-ova

Lokal Market & Bar - nova lokacija za najbolje proizvode domaćih OPG-ova
5

Zadovoljni su s početkom poslovanja, i dobrim odazivom posjetitelja, a poseban gušt im je što barem jednom dnevno čuju da je upravo ovakvo mjesto nedostajalo kvartu. Već sada postoje stalni kupci koji su se navikli u Lokalu kupovati određene proizvode

Ideja za Lokal Market & Bar krenula je tokom lockdowna, kada su Ana, Mia i Igor počeli primjećivati koliko se korisničke navike ljudi mijenjaju i kako im porijeklo hrane postaje sve veći prioritet. Identificirali su to kao trend koji konstantno raste u zadnjih desetak godina, a posebice tokom „korona krize“. Osim tih pozitivnih promjena, globalna kriza donijela je i puno negativnih - kao što je pad ekonomije, a najviše malih i srednjih biznisa. Kako već dugo vremena maštaju o otvaranju nečeg svojeg, bilo je sasvim logično odgovoriti na rastuće potrebe tržišta, a pritom pružiti barem minimalnu pomoć u osnaživanju manjih, lokalnih proizvođača.

Zadovoljni su s početkom poslovanja, i dobrim odazivom posjetitelja, a poseban gušt im je što barem jednom dnevno čuju da je upravo ovakvo mjesto nedostajalo kvartu. Već sada postoje stalni kupci koji su se navikli u Lokalu kupovati određene proizvode.

Kad su prije par mjeseci pričali o mogućim scenarijima poslovanja, atmosferi samog prostora i konceptu koji bi željeli razvijati, bio je sličan onome što je trenutno njihova svakodnevica – razgovori s kupcima, topla atmosfera i osjećaj zajednice.

Prednosti ovakvog dućana naspram standardnih super-marketa su brojne, ali u prvom redu to su ponuda i pristup kupcima. Ponudu Lokala čine proizvodi malih, lokalnih proizvođača koji se najčešće ne mogu naći na policama trgovačkih lanaca jer im je proizvodni pogon nekomercijalan i premalen za zadovoljavanje te količine potražnje. Proizvodi su ili eko, ili domaći i ne sadrže aditive. Kako su proizvođači uglavnom malog obima, veću pažnju pridaju kvaliteti svojih proizvoda. Među proizvodima ističu se:

  • kruh i peciva iz pekare Korica
  • mliječni proizvodi istarske mljekare Latus i varaždinske mljekare Marina
  • voćni jogurti i čokoladna mlijeka iz Milk Bara
  • vina malih vinara s Pelješca, Krka, Istre, Međimurja i Slavonije
  • craft piva zadružne pivovare Brlog
  • eko brašna i žitarica pogona Eko Jazo
  • delicije iz Pepefiša
  • umaci i namazi iz Zdravo za gotovo i Volim ljuto
  • smrznuti štrudli i knedli brenda Coprnica iz okolice Samobor
  • suhomesnati proizvodi proizvođača Buretić bregi iz Istre
  • svježe cijeđeni sokovi od sezonskog voća
  • svježe povrće

Osim toga, Lokal je zamišljen kao mjesto okupljanja i druženja, kao svakodnevna stanica ljudi, u kojem s posjetiteljima mogu razvijati dobrosusjedske odnose, a ne samo dnevnu kupnju. Stalno razgovaramo o novim idejama, ali moramo biti strpljivi i ići redom, tako da su trenutni planovi za Lokal su završiti planirano uređenje do kraja, konstantno prilagođavati ponudu potrebama kupaca te osnaživati osjećaj svijesti o važnosti porijekla hrane i podržavanja malih poduzetnika. Razmišljaju i o radionicama vezanim za održivost i eventima o kvalitetnoj prehrani, a u svemu žele osluškivati želje i potrebe kupaca i shodno tome im prilagođavati ponudu, te razvijati malu zajednicu istomišljenika i ljubitelja lokalnih, OPG i eko proizvoda.

LOKAL market&bar se nalazi na zagrebačkoj Knežiji, na adresi Davorina Bazjanca 11.

Više saznajte na Facebook stranici LOKAL market&bar.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku
PROMO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku

Aktivan obiteljski odmor želja je sve većeg broja gostiju, a u Hotelu Park Punat čeka vas pravi sportski spektakl!

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?
PROMO

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?

Riječanin Luka Matković utrkivat će se protiv Maxa Verstappena na Player 0.0 globalnom finalu!
Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija
PROMO

Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija

Isprobali smo svrdlo s karbidnim vrhom. Iako ga na gradilištima od milja zovu čarobnim štapićem, riječ je o priboru kojeg se pribojava svaka armirano-betonska konstrukcija.