To je to što me zanima!

Nemojte se zavaravati, imunitet nam je jednako važan i ljeti!

Ljeto je razdoblje koje svi jedva čekamo, a godišnji odmor pomno planiramo i nikako ne želimo da nam ga upropasti ljetna viroza. Stoga saznajte kako i ljeti čuvati naš imunološki sustav
Vidi originalni članak

Da su prehlade rezervirane samo za zimu, česta je zabluda. Bez obzira na godišnje doba, virusi su u populaciji prisutni tijekom cijele godine, a i ni ljeto nije lišeno stresa, manjka sna i općenito užurbanog stila života koji nam može narušiti funkcije imunološkog sustava.Dodatno ljeti smo svi više aktivniji i provodimo više vremena na otvorenom.

Osim toga, temperature mogu biti neugodno visoke pri čemu se više i znojimo. Povećanim gubitkom tekućine skloniji smo dehidraciji i gubitku važnih minerala i vitamina topivih u vodi. Hladni napici, klima uređaji, odnosno nagle promjene temperature i propuh mogu nam također negativno utjecati na zdravlje ljeti.

Vitamini i minerali za ljeto

Zbog naglog porasta temperature i veće izloženosti suncu ljeti smo češće umorni, pospani i razdražljivi. Također smanjen nam je apetit i povećana je mogućnost da ne unosimo dovoljno hranjivih tvari koji su organizmu potrebni. Za osiguravanje odgovarajućeg unosa mikronutrijenata najbolje je slijediti prehranu bogatu raznim voćem i povrćem. Za dodatnu pomoć tu su i kvalitetni dodaci prehrani koje možemo pronaći u ljekarnama.

Ljeti su nam osobito potrebni antioksidansi zbog neutralizacije slobodnih radikala nastalih izlaganjem suncu i njegovom jakom UV zračenju, a vitamini C i E štite stanice od oksidativnog stresa. Važno je spriječiti i nedostatak vitamina B skupine jer upravo oni doprinose normalnom metabolizmu stvaranja energije te smanjenju umora i iscrpljenosti. Od minerala koji se ističu po svojim funkcijama, tu su svakako cink, željezo i selen koji su posebno vezani za rad našeg imunološkog sustava.

Imunosal kao prva linija obrane

Primarni sastojak većine proizvoda iz Imunosal linije dodataka prehrani za imunitet je snažan beta-glukan, a dodatno su obogaćeni esencijalnim vitaminima i mineralima te posebno odabranim nutrijentima među kojima je i za staničnu energiju važan koenzim Q10. Takva jedinstvena bogata kombinacija sastojaka čini proizvod idealnim dnevnim dodatkom prehranikao provjerena nadopuna za imunitet i energiju.

Proizvodi su prilagođeni različitim potrebama i dobi, te ih svatko može pronaći u obliku koji vam najviše odgovara. Dolaze u obliku kapsula, sirupa, šumećih tableta, praha i pastila. Imunosal Direkt najnoviji je proizvod iz ove linije te je odličan izbor za sve koji uvijek žele imati uz sebe svoj multivitaminski dodatak prehrani, jer se može primijeniti bilo kada i bilo gdje, bez čaše vode.

Potražite u ljekarnama

Proizvode iz Imunosal linije možete nabaviti u svim ljekarnama ili s dostavom na kućnu adresu na poznatoj internet trgovini drogerija.hr, a više informacija možete potražiti na službenim stranicama Pharmoval proizvoda.

Idi na 24sata