To je to što me zanima!

Ova uskrsna šarena rolada savršena je uvertira u proljeće

Ako ste se ove godine zaželjeli male promjene na svom stolu tijekom uskrsnog doručka, imamo odličan i jednostavan prijedlog koji će oduševiti vaše, ali i nepca vaših ukućana. U nastavku donosimo recept koji naprosto morate isprobati
Vidi originalni članak

Iako nemamo ništa protiv tradicionalnog uskrsnog doručka, koji se, uz kuhanu šunku, najčešće sastoji od kuhanih jaja, mladog luka, rotkvica i francuske salate, ove godine želimo nešto drukčije na svom stolu. Nešto šareno i proljetno što će primamiti oči i nepca. Ako ste i vi u potrazi za nečim novim što će podignuti vaš uskrsni doručak na sasvim novu razinu i ugodno iznenaditi članove vaše obitelji, na pravom ste mjestu jer vam donosimo recept za šarenu uskrsnu roladu gotovu u trenu!

Najbolje je što sastojke možete prilagoditi svom ukusu i željama te se poigrati začinima

Za ovu ukusnu roladu bit će vam potrebno: 

  • 5 jaja
  • 100 ml mlijeka
  • 100 ml mineralne vode
  • 100 g glatkog brašna
  • 2 mlada luka
  • 1 žlica Vegete
  • sol i papar
  • kuhana šunka
  • kiseli krastavci
  • 300 g krem sira
  • majoneza

Priprema:

  1. Razmutiti jaja, dodati mlijeko i mineralnu vodu te pomiješati dok se ne dobije homogena smjesa.
  2. Dodati prosijano brašno, malo soli, papar, žlicu Vegete i sjediniti.
  3. Mladi luk narezati na tanke kolutove i dodati u pripremljenu smjesu.
  4. U dublji lim stavite papir za pečenje i izlijte pripremljenu smjesu. Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva i pecite 15-ak minuta, odnosno dok tijesto ne poprimi lijepu zlatnožutu boju. Neka lim za pečenje bude malo širi kako biste dobili šire tijesto koje ćete motati u roladu.  
  5. Kad je tijesto pečeno, ostaviti ga da se ohladi. 

Nadjev:

  1. Pomiješati krem sir, žlicu ili dvije majoneze (ovisno koliko jako želite da se osjeti), šunku i krastavce narezane na kockice. Ako je smjesa pregusta i ne da se lijepo mazati, možete je razrijediti s malo tekućeg jogurta.
  2. Kad je tijesto ohlađeno, premazati ga pripremljenim nadjevom i zarolati.
  3. Roladu ostaviti u hladnjaku sat vremena da se okusi prožmu, a nadjev stisne da bi se lakše rezala. 

Naravno, ovisno o vašim željama i mašti, u nadjev možete dodati sušene rajčice, papriku, kuhana jaja, naribani sir i slične namirnice, a možete izostaviti šunku i tako napraviti povrtnu verziju. Samo imajte na umu da sve što dodajete narežete na sitnije komade kako bi se nadjev ljepše mazao. Također, u tijesto umjesto luka možete staviti vlasac ili ne morate staviti ništa - važno je da je po vašem guštu! 

Kad roladu narežete, servirajte je uz kuhanu šunku, rotkvice i cherry rajčicu -  oduševljenja sigurno neće nedostajati! Dobar tek! 

Osim što će ovoj roladi (ali i svakom drugom jelu) dati poseban okus, Vegeta ujedno daje i posebne nagrade! 

Osim što će ovoj roladi, ali i svakom drugom jelu, dati poseban okus, Vegeta ujedno daje i posebne nagrade

Na vegeta.hr/100postooriginalna/ čekaju vas dva super nagradna natječaja. Budite kreativni jer u jednom natječaju možete osvojiti PlayStation 5, a u drugom genijalan MacBook Air!

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Frajnjo 04.04.2021.

    Uhljeba ne treba žaliti, naći će mu bolje radno mjesto, ali u ovom slučaju baš nije kriv.

  • Tiha Žena 03.04.2021.

    Vegeta... to je ona poluprazna staklena, mala teglica do pola puna nečeg s puno Ebrojeva?

  • nap 03.04.2021.

    Mljac odlicna rolada

Komentiraj...
Vidi sve komentare