To je to što me zanima!

Po ukusne domaće proizvode ovoga vikenda u Vrbovsko gdje se organizira 16. Bundevijada

U izletištu Kamačnik, nakon šetnje parkom prirode, možete razgledati prodajnu izložbu bundeva te birati iz ponude buča, bučinih ulja, koštica, namaza, džemova i drugih proizvoda lokalnih OPG-ova...
Vidi originalni članak

Etno-gastronomska manifestacija s bundevom u glavnoj ulozi, u svoj svojoj raskoši po 16. puta održava se u Vrbovskom ovaj vikend, 10. i 11. listopada. Zbog epidemioloških mjera ovogodišnja Bundevijada održava se u prilagođenom revijalnom izdanju, a dosadašnji prostor održavanja u sportskoj dvorani, zamijenjen je lokacijama na otvorenom.

Velik broj eko-izlagača s područja Gorskog kotara i okolice predstavit će svoje proizvode uz zanimljiv kulturno-umjetnički program, uprizorenja običaja, natjecanja i brojne degustacije. Cijeli grad ukrašen je dekoracijama žarke ukusnice, a bogata gastro ponuda ove godine može se kušati na nekoliko lokacija. 

Na gradskoj tržnici i u središtu grada od 10 do 15 sati očekuju vas izlagači autohtonih proizvoda zelene tržnice Gorskog kotara i bliže okolice, a prodaja na tržnici započinje nastupom Puhačkog orkestra DVD Vrbovsko.
Tamo se možete opskrbiti domaćim sirevima, vinima, rakijama, domaćim brašnom, žitaricama, jajima, lješnjacima, medom, voćem i povrćem uzgojenim u ovom ekološkom biseru Hrvatske. 

U izletištu Kamačnik, nakon šetnje parkom prirode uređenom šetnicom dugom oko 3 kilometra, možete razgledati prodajnu izložbu bundeva te birati iz ponude buča, bučinih ulja, koštica, namaza, džemova i drugih proizvoda lokalnih OPG-ova. 
Ukoliko još niste imali priliku probati jela u restoranu Kamačnik, svakako preporučujemo da to učinite ovaj vikend. Čekaju vas tamo majstorski spravljena jela od vrhunskih namirnica, a ovaj vikend možete kušati juhu od bundeve, njoke od bundeve s umakom od gljiva, vratinu s pireom od bundeve, ražnjiće s bundevom pa čak i tortu od bundeve i palačinke s džemom od bundeve.

U bogatom dvodnevnom programu moći ćete doživjeti običaje i baštinu Gorskog kotara, zabaviti se i opustiti uz nastupe puhačkog orkestra i pjevačkog zbora, kušati rijetka i nesvakidašnja jela i naravno natjecati se sa svojom bučom u izboru za najtežu, najmanju i najinteresantniju bundevu. 

Gastro lokator“ sa svim lokacijama biti će objavljen na web stranicama Turističke zajednice Vrbovsko, kao i na promo plakatima u središtu grada.

Na njemu su označene sve lokacije s posebnom gastronomskom ponudom, kao i bundevama ukrašene lokacije na području grada Vrbovskog.

Idi na 24sata