To je to što me zanima!

Ponavljaju vam se tegobe s urinarnim sustavom?

Tegobe s urinarnim sustavom poznate su velikom broju žena, a nažalost, dobar dio ima i ponavljajuće tegobe za koje je u najvećem broju odgovorna bakterija Esherichia coli
Vidi originalni članak

Iako je bakterija E. coli prirodan stanovnik naših crijeva, u urinarnom sustavu može izazvati dugotrajne i ozbiljne probleme. Bez obzira što su žene višestruko pogođenije od muškaraca, tegobe mogu biti česte i kod dijabetičara, nepokretnih ljudi i trudnica.

Zdrav i jak imunološki sustav uvijek je preduvjet zdravlja cijelog organizma, stoga je važno voditi računa o unosu dovoljno tekućine, zdravoj prehrani, odnosno dovoljnom unosu esencijalnih vitamina i minerala, a pomoć s blažim ili ponavljajućim urinarnim tegobama možemo potražiti i u provjerenim dodacima prehrani koji se nalaze u našim ljekarnama.

Jeste li čuli za D-manozu?

D-manoza je prirodni šećer koji se može pronaći u biljkama kao što su brusnica, brokula, kruška i druge, a u okolini sa Ecsherichijom coli pokazuje svoja korisna svojstva. D-manoza unesena u dovoljnim količinama brzo se apsorbira, organizam ju ne koristi te se u najvećem dijelu izlučuje putem urinarnog sustava. Vrlo često je sastojak u dodacima prehrani za probleme s mokraćnim mjehurom.

Poznata američka brusnica

I ekstrakt ploda američke brusnice je također poznat sastojak u pripravcima za istu ili sličnu namjenu koje možemo pronaći u ljekarnama. Među njima se posebno ističe D-manoza brusnica kompleks, dodatak prehrani u vrećicama, jer uz visoku dozu od 2,5 grama D-manoze sadrži i ekstrakt američke brusnice standardiziran na čak 20 % proantocijanidina.

Osim toga, D-manoza brusnica kompleks u svom bogatom sastavu sadrži i echinaceu, vitamin C za normalnu funkciju imunološkog sustava kao i niacin i biotin za održavanje normalnih sluznica. Miješa se u čaši vode i odličnog je okusa.

Ekstrakt europske zlatnice

U istoj poznatoj Pharmoval liniji razvijenoj u Hrvatskoj su još i Brusnica kompleks kapsule koje, uz ekstrakt američke brusnice i vitamin C, sadrže i snažni beta-glukan te europsku zlatnicu koja doprinosi normalnoj funkciji mjehura i donjeg dijela mokraćnog sustava.

Za naše najmlađe tu su Brusnica kompleks kapi s ekstraktom američke brusnice te vitaminima C i D za normalnu funkciju imunološkog sustava. Kapi ne sadrže konzervanse te su prikladne za djecu već od 1 godine.

Svi proizvodi iz Pharmoval Brusnica kompleks linije mogu se nabaviti u ljekarnama bez recepta, a više informacija možete potražiti na službenim stranicama www.pharmoval.hr. Proizvode možete naručiti i direktno na internet trgovini drogerija.hr.

Idi na 24sata