To je to što me zanima!

Povratak u slasne dane: Retro puretina "Orly"

Meko meso u hrskavom omotaču zasigurno će vas osvojiti već na prvi zalogaj. Okušajte se u pripremi puretine na retro način pa navalite na svoj tanjur slasnih zalogaja
Vidi originalni članak

Neodoljivi hrskavi zalogaji spajaju fino, meko pureće meso i omiljeni napitak za vrijeme ljetnih dana - pivo! Upustite se u jednostavnu pripremu pa za taj čas uživajte u slasnoj retro puretini orly. Poslužiti je možete uz čitav niz različitih umaka, a zatim sve zaliti čašom omiljenog piva.

Puretina pripreljena na ovaj način može postati izvrsna grickalica za druženje s prijateljima ili pak brzinski ručak za užurbane dane. Bolje ne može!

Cijeli postupak pripreme pogledajte u videu koji možete pronaći OVDJE.

 

Potrebno vam je:

150 g brašna

2 žumanjka

250 ml Staropramen piva

2 bjelanjka

500 g mariniranih purećih prsa

1/2 žličice soli

 

Postupak pripreme:

U većoj posudi pomiješajte brašno, žumanjke, pivo i sol.

Dobro povežite sve sastojke pa ih poklopite i pustite da smjesa odmara oko 15 minuta.

U dobivenu smjesu umiješajte bjelanjke koje ste istukli u snijeg.

Marinirana pureća prsa koje ste nasjeckali na trakice umočite u smjesu pa ih pržite na vrućem ulju.

Meso je gotovo kada poprimi lijepu, zlatnu boju.

P.S. Puretinu orly poslužite uz domaći tartar umak i sitno sjeckani peršin koji će ovoj kombinaciji dati divnu notu svježine.

 

Kako to izgleda kada se priprema u kuhinji, pogledajte OVDJE!

 

Dobar tek!

Idi na 24sata