To je to što me zanima!

Premijera je u petak, a o “Slučajnom susretu u sex-shopu” već se danima priča

Teatar Rugantino u svojoj je 25. godini postojanja odlučio izaći na scenu s nekoliko premijernih izvedbi od čega je predstava intrigantnog i naslova i sadržaja “Slučajni susret u sex-shopu” prva u nizu.
Vidi originalni članak

Od svojih početaka Rugantino je uvijek naginjao komadima koji nisu podilazili publici, ali su s njom uspješno komunicirali (i baš zbog toga je stekao svoju vjernu publiku), predstavama koje su se bavile rubnim i socijalno osjetljivim temama. Vrijednost predstave “Slučajni susret u sex-shopu” i njen potencijalni uspjeh prepoznala je i KD Vatroslava Lisinskog te se priključila Teatru Rugantino u suradnji na ovom projektu.   

“Slučajni susret u sex-shopu” djelo je poznatog austrijskog dramatičara Petera Turrinija koji je adaptirala dramaturginja Dina Vukelić. Vrlo promišljenu i angažiranu režiju potpisuje renomirana redateljica Saša Broz, a u ulogama Žene i Muškarca, višestruko su nagrađivani glumci Ivana Boban i Davor Svedružić. S njima smo kratko i porazgovarali o novoj predstavi. Zanimljivo je da, iako su u isto vrijeme studirali na Akademiji dramske umjetnosti, tek sad po prvi put glume zajedno. 

Pitali smo Ivanu kako bi ukratko opisala Ženu i Muškarca koji su se slučajno sreli u sex-shopu, glavne likove nove Rugantinove predstave? 
- Dvije suprotnosti, dva principa, potpuni neznanci čiji se strahovi, traume, neispunjene želje, frustracije, očekivanja… otkrivaju u neobičnom susretu na još neobičnijem mjestu, sex-shopu. Kroz njihove sudbine progovaramo o problemima vremena u kojem živimo, gorućim temama, političkoj korektnosti, žensko-muškoj ravnopravnosti, o klasnim razlikama, ali i o pitanjima usamljenosti, otuđenosti, prevare i preljuba, samoće i straha. 

A što će u predstavi prema Davorovom mišljenju najviše osvojiti publiku? 
- Mislim da će publiku prvo zaintrigirati naslov, jer ipak “Slučajni susret u sex-shopu” zvuči “malo” intrigantno, a onda će ih osvojiti tekst, ono što je Turrini napisao, ta slojevitost dvoje ljudi koji su se našli u čudnoj situaciji. Nadam se da će publiku osvojiti naša gluma i režija, da će ih osvojiti duhoviti momenti u predstavi, ali i oni emotivni. Iskreno se nadam da će uživati u predstavi jer mislim da smo napravili zaista dobar posao. Da će otpočetka do kraja uživati u turbulentnom kolažu emocija. 

I za kraj, zajedničko pitanje za oboje. Kakve reakcije očekujete na predstavu? 
Ivana: - Reakcije publike na predstavu su naravno nepredvidljive s obzirom da se radi o sočnom komadu koji otvara mnoge tabu teme i navodi nas da se zagledamo u zrcalo što i jest smisao kazališta, ali očekujem i smijeh i otvaranje brojnih ozbiljnih pitanja o muško-ženskim odnosima, a očekujem i da će se dio publike iznenaditi onim sitnim i manje sitnim provokacijama.  
Davor: - Ja očekujem i smijeh i suze. Dosta smijeha, ali mislim da će biti i trenutaka, čemu se iskreno nadam, u kojima će ljude malo zagrepsti i stisnuti u grlu, jer mislim da će mnogi prepoznati i sebe, i životne situacije i emocije koje sve ljude prožimaju kroz to čudo koje zovemo život. 

Koliko će biti smijeha, a koliko ozbiljnog razmišljanja nakon predstave – dođite i provjerite na jednoj od izvedbi u veljači – “Slučajni susret u sex-shopu” u Maloj dvorani Lisinski može se pogledati osim na premijeri 10. 2. (dio premijernih ulaznica pušten je u prodaju) i 12. 2. i 24. 2.  

Ulaznice se mogu rezervirati na e-mail marketing@rugantino.hr ili na 091/225 48 48 radnim danom i vikendom od 10 do 20 sati. 

Kupovina internet ulaznica: 

10. 2. https://www.ulaznice.hr/web/event/1/35139  

12. 2. https://www.ulaznice.hr/web/event-browse/1/35140 

24. 2. https://www.ulaznice.hr/web/event/1/35141 

Idi na 24sata