Obavijesti

Promo sadržaj

Premijera je u petak, a o “Slučajnom susretu u sex-shopu” već se danima priča

Premijera je u petak, a o “Slučajnom susretu u sex-shopu” već se danima priča
7

Teatar Rugantino u svojoj je 25. godini postojanja odlučio izaći na scenu s nekoliko premijernih izvedbi od čega je predstava intrigantnog i naslova i sadržaja “Slučajni susret u sex-shopu” prva u nizu.

Od svojih početaka Rugantino je uvijek naginjao komadima koji nisu podilazili publici, ali su s njom uspješno komunicirali (i baš zbog toga je stekao svoju vjernu publiku), predstavama koje su se bavile rubnim i socijalno osjetljivim temama. Vrijednost predstave “Slučajni susret u sex-shopu” i njen potencijalni uspjeh prepoznala je i KD Vatroslava Lisinskog te se priključila Teatru Rugantino u suradnji na ovom projektu.   

“Slučajni susret u sex-shopu” djelo je poznatog austrijskog dramatičara Petera Turrinija koji je adaptirala dramaturginja Dina Vukelić. Vrlo promišljenu i angažiranu režiju potpisuje renomirana redateljica Saša Broz, a u ulogama Žene i Muškarca, višestruko su nagrađivani glumci Ivana Boban i Davor Svedružić. S njima smo kratko i porazgovarali o novoj predstavi. Zanimljivo je da, iako su u isto vrijeme studirali na Akademiji dramske umjetnosti, tek sad po prvi put glume zajedno. 

7
| Foto: PROMO/Neva Zganec/Dusko Marusic/Pixsell

Pitali smo Ivanu kako bi ukratko opisala Ženu i Muškarca koji su se slučajno sreli u sex-shopu, glavne likove nove Rugantinove predstave? 
- Dvije suprotnosti, dva principa, potpuni neznanci čiji se strahovi, traume, neispunjene želje, frustracije, očekivanja… otkrivaju u neobičnom susretu na još neobičnijem mjestu, sex-shopu. Kroz njihove sudbine progovaramo o problemima vremena u kojem živimo, gorućim temama, političkoj korektnosti, žensko-muškoj ravnopravnosti, o klasnim razlikama, ali i o pitanjima usamljenosti, otuđenosti, prevare i preljuba, samoće i straha. 

A što će u predstavi prema Davorovom mišljenju najviše osvojiti publiku? 
- Mislim da će publiku prvo zaintrigirati naslov, jer ipak “Slučajni susret u sex-shopu” zvuči “malo” intrigantno, a onda će ih osvojiti tekst, ono što je Turrini napisao, ta slojevitost dvoje ljudi koji su se našli u čudnoj situaciji. Nadam se da će publiku osvojiti naša gluma i režija, da će ih osvojiti duhoviti momenti u predstavi, ali i oni emotivni. Iskreno se nadam da će uživati u predstavi jer mislim da smo napravili zaista dobar posao. Da će otpočetka do kraja uživati u turbulentnom kolažu emocija. 

I za kraj, zajedničko pitanje za oboje. Kakve reakcije očekujete na predstavu? 
Ivana: - Reakcije publike na predstavu su naravno nepredvidljive s obzirom da se radi o sočnom komadu koji otvara mnoge tabu teme i navodi nas da se zagledamo u zrcalo što i jest smisao kazališta, ali očekujem i smijeh i otvaranje brojnih ozbiljnih pitanja o muško-ženskim odnosima, a očekujem i da će se dio publike iznenaditi onim sitnim i manje sitnim provokacijama.  
Davor: - Ja očekujem i smijeh i suze. Dosta smijeha, ali mislim da će biti i trenutaka, čemu se iskreno nadam, u kojima će ljude malo zagrepsti i stisnuti u grlu, jer mislim da će mnogi prepoznati i sebe, i životne situacije i emocije koje sve ljude prožimaju kroz to čudo koje zovemo život. 

Koliko će biti smijeha, a koliko ozbiljnog razmišljanja nakon predstave – dođite i provjerite na jednoj od izvedbi u veljači – “Slučajni susret u sex-shopu” u Maloj dvorani Lisinski može se pogledati osim na premijeri 10. 2. (dio premijernih ulaznica pušten je u prodaju) i 12. 2. i 24. 2.  

Ulaznice se mogu rezervirati na e-mail marketing@rugantino.hr ili na 091/225 48 48 radnim danom i vikendom od 10 do 20 sati. 

Kupovina internet ulaznica: 

10. 2. https://www.ulaznice.hr/web/event/1/35139  

12. 2. https://www.ulaznice.hr/web/event-browse/1/35140 

24. 2. https://www.ulaznice.hr/web/event/1/35141 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku
PROMO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku

Aktivan obiteljski odmor želja je sve većeg broja gostiju, a u Hotelu Park Punat čeka vas pravi sportski spektakl!

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?
PROMO

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?

Riječanin Luka Matković utrkivat će se protiv Maxa Verstappena na Player 0.0 globalnom finalu!
Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija
PROMO

Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija

Isprobali smo svrdlo s karbidnim vrhom. Iako ga na gradilištima od milja zovu čarobnim štapićem, riječ je o priboru kojeg se pribojava svaka armirano-betonska konstrukcija.