To je to što me zanima!

Rezultati testova i savjeti: Sada znamo kako pomoći vozačima koji pate od alergija!

Broj ljudi koji pate od alergija u snažnom je porastu. Suzne oči, otečena sluznica i napadaji kihanja često su neugodne popratne pojave takvih alergija
Vidi originalni članak

Zbog toga je tvrtka Volkswagen od kraja prošle godine počela opremati sve modele novih vozila novim antialergijskim filtrom peludi i prašine. Odlična vijest je da se taj antialergijski filtar može ugrađivati i u većinu starijih modela vozila.

O čemu se zapravo radi?

Tema virusa i bakterija osobito je važna u ovim vremenima pandemije koju sada proživljavamo. Zato marka Volkswagen provodi redovno testove za filtre. U tu je svrhu renomirani institut SGS INSTITUT FRESENIUS angažiran za razvoj i provedbu testa različitih rješenja izvedbe filtera.

Učinkovitost novog Volkswagenovog filtra peludi i prašine u pogledu sprečavanja prodora bakterija i virusa službeno je potvrđena - istraživanja sa simuliranom kontaminacijom ulaznog zraka pokazala su znatno niže stope bakterija i virusa koje prodiru kroz filter i to za čak više od 90 %!

Jeste li znali zašto je bitan ispravan filtar peludi i prašine?

Tijekom vremena, filtar gubi svoja absorpcijska svojstva što uzrokuje lošiju kvalitetu zraka u kabini vozila i otežani rad klima uređaja. Osim što takav zrak narušava zdravlje vozača, štetni plinovi i pelud u unutrašnjosti vozila predstavljaju potencijalni izvor odvraćanja pozornosti. Naime, zbog nedostatka svježeg zraka u unutrašnjosti vozila brzo raste umor i pada koncentracija.

S druge strane pelud, bakterije i druge sitne čestice uzrokuju alergijske reakcije koje također predstavljaju opasnost za prometnu sigurnost jer kod kihanja je vozaču skrenuta pozornost otprilike dvije – tri sekunde. Upravo u tim trenucima je sposobnost reagiranja vozača ograničena pa se posljedično put kočenja u slučaju iznenadne situacije drastično produžuje.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Zato preporučamo svim vozačima, a posebno onima koji pate od simptoma alergija, da ne čekaju savjet servisera o potrebi zamjene filtra jer to lako može biti prekasno. Savjetujemo da odete u ovlašteni servis i zatražite provjeru stanja filtra, te po potrebi da isti zamijenite sa novim antialergijskim filtrom peludi i prašine kakav je sada dostupan za većinu vozila.

Prednosti originalnog filtra za pelud i prašinu:

  • uklanja gotovo 100% peludi i čestica prašine iz zraka
  • provjereno pomaže vozačima koji pate od alergija uzrokovanih peludom
  • pročišćuje zrak u unutrašnjosti vozila
  • smanjuje mogućnost zamagljivanja prozora
  • omogućava ugodniju i sigurniju vožnju
  • za razliku od jeftinih filtra, svaki Volkswagen originalni filtar za pelud sadrži sloj aktivnog ugljena

Želimo Vam sigurnu i ugodnu vožnju!

Za više informacija posjetite:
https://volkswagenservis.hr/servisni-paketi/filtar-pelud/

Idi na 24sata