Obavijesti

Promo sadržaj

Rezultati testova i savjeti: Sada znamo kako pomoći vozačima koji pate od alergija!

Rezultati testova i savjeti: Sada znamo kako pomoći vozačima  koji pate od alergija!
3

Broj ljudi koji pate od alergija u snažnom je porastu. Suzne oči, otečena sluznica i napadaji kihanja često su neugodne popratne pojave takvih alergija

Zbog toga je tvrtka Volkswagen od kraja prošle godine počela opremati sve modele novih vozila novim antialergijskim filtrom peludi i prašine. Odlična vijest je da se taj antialergijski filtar može ugrađivati i u većinu starijih modela vozila.

O čemu se zapravo radi?

Tema virusa i bakterija osobito je važna u ovim vremenima pandemije koju sada proživljavamo. Zato marka Volkswagen provodi redovno testove za filtre. U tu je svrhu renomirani institut SGS INSTITUT FRESENIUS angažiran za razvoj i provedbu testa različitih rješenja izvedbe filtera.

Učinkovitost novog Volkswagenovog filtra peludi i prašine u pogledu sprečavanja prodora bakterija i virusa službeno je potvrđena - istraživanja sa simuliranom kontaminacijom ulaznog zraka pokazala su znatno niže stope bakterija i virusa koje prodiru kroz filter i to za čak više od 90 %!

Jeste li znali zašto je bitan ispravan filtar peludi i prašine?

Tijekom vremena, filtar gubi svoja absorpcijska svojstva što uzrokuje lošiju kvalitetu zraka u kabini vozila i otežani rad klima uređaja. Osim što takav zrak narušava zdravlje vozača, štetni plinovi i pelud u unutrašnjosti vozila predstavljaju potencijalni izvor odvraćanja pozornosti. Naime, zbog nedostatka svježeg zraka u unutrašnjosti vozila brzo raste umor i pada koncentracija.

S druge strane pelud, bakterije i druge sitne čestice uzrokuju alergijske reakcije koje također predstavljaju opasnost za prometnu sigurnost jer kod kihanja je vozaču skrenuta pozornost otprilike dvije – tri sekunde. Upravo u tim trenucima je sposobnost reagiranja vozača ograničena pa se posljedično put kočenja u slučaju iznenadne situacije drastično produžuje.

Pokretanje videa...

Sad znamo kako pomoći vozačima koji pate od sezonskih alergija. Donosimo rezultate istraživanja i savjet VIDEO

Zato preporučamo svim vozačima, a posebno onima koji pate od simptoma alergija, da ne čekaju savjet servisera o potrebi zamjene filtra jer to lako može biti prekasno. Savjetujemo da odete u ovlašteni servis i zatražite provjeru stanja filtra, te po potrebi da isti zamijenite sa novim antialergijskim filtrom peludi i prašine kakav je sada dostupan za većinu vozila.

Prednosti originalnog filtra za pelud i prašinu:

  • uklanja gotovo 100% peludi i čestica prašine iz zraka
  • provjereno pomaže vozačima koji pate od alergija uzrokovanih peludom
  • pročišćuje zrak u unutrašnjosti vozila
  • smanjuje mogućnost zamagljivanja prozora
  • omogućava ugodniju i sigurniju vožnju
  • za razliku od jeftinih filtra, svaki Volkswagen originalni filtar za pelud sadrži sloj aktivnog ugljena

Želimo Vam sigurnu i ugodnu vožnju!

Za više informacija posjetite:
https://volkswagenservis.hr/servisni-paketi/filtar-pelud/

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje
PROMO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje

Očuvanje mentalnog zdravlja istaknuta je tema u današnjem užurbanom i stresnom suvremenom svijetu. Svakodnevno suočavanje sa izazovnim situacijama i zanemarivanje mentalnog i fizičkog zdravlja mogu imati ozbiljne dugoročne posljedice.

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona
PROMO

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona

Ana Lokas imenovana je novom predsjednicom Uprave Tifona. S više od dva desetljeća snažnog iskustva u financijskim i poslovnim sektorima, u svoju novu ulogu na čelu tvrtke donosi bogatu stručnost i dokazano iskustvo u vodstvu.
Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana
PROMO

Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana

Grupa Petrol u 2024. planira čistu poslovnu dobit u iznosu od 156,5 milijuna eura