To je to što me zanima!

Savjetuju profesionalci: 3 ključne stvari za snimanje izvrsne fotke ili videa

Zamolili smo domaće influencere Vida Juračića i Luciana Plazibata da s nama podijele tri najvažnija savjeta za dobru fotografiju ili video. Doznajte koja oprema se krije iza njihovih uradaka, za kojima su lude vojske obožavatelja
Vidi originalni članak

U moru fotografija i snimaka na internetu neki su ipak popularniji od drugih. Što to zapadne za oko promatrača? Je li važna oprema ili nešto drugo, doznali smo od poznatih domaćih influencera Vida Juračića i Luciana Plazibata, predstavnika generacije Z, kojima je mobilni telefon tzv. produžena ruka i koji na društvenim mrežama imaju vojsku pratitelja. 

Vid Juračić: Najvažnija je kompozicija

Vid Juračić dobro je poznat na domaćoj YouTube sceni, gdje je popularnost stekao svojim serijalom "Kvart priča" o zagrebačkim kvartovima. Kao youtuberu najvažniji su mu praktičnost i kvaliteta opreme, pa se odlučio za mobitel Samsung S20 FE, koji je već neko vrijeme pionir kad govorimo o kvaliteti kamere na mobilnim uređajima.

Vida smo pitali za savjete o tome kako snimiti izvrsnu fotografiju ili video, a kao ključno izdvojio je kompoziciju, koja predstavlja način na koji su elementi raspoređeni unutar fotografije.

- Već dok fotkaš, trebaš paziti na kompoziciju i onda je eventualno poslije popraviti ako je potrebno, na primjer cropanjem - objašnjava Vid i dodaje da je drugi najvažniji element izvrsne fotografije svjetlo, koje stvara atmosferu i tako određuje je li fotografija dramatična, sjetna i sl. Svjetlo također daje dubinu, odnosno sjene.

- Treća stvar je jasnoća subjekta. Mora biti jasno što fotografija prikazuje i na što promatrač treba obratiti pozornost, posebno danas kad ljudi vide ogroman broj fotografija u danu - zaključuje Vid.

Luciano Plazibat: Važna je spontanost

Luciano Plazibat domaći je plesač i joomboosovac, koji je nedavno imao priliku zaplesati i u spotu Dine Merlina za pjesmu "Mi", o kojem govori cijela regija, a sudjelovao je i u showu "Big Brother". Kamere mu, dakle, nisu nepoznanica, pa smo ga zamolili da podijeli s nama svoja tri savjeta za odlične fotografije koje će privući pažnju na društvenim mrežama.

- Za mene su najvažnije tri stvari - odličan mobitel, izvrsno svjetlo i, najviše, spontanost te svi oni odlični trenuci s prijateljima - govori Luciano i objašnjava da na fotkama najviše voli biti spontan i svoj, što njegova publika osjeti i tako se povezuje s njim. Ne voli fotografije na kojima izgleda preumjetno ili namješteno.

- Uvijek imam ideju i znam što želim napraviti, opustim se, napravim to na svoj način i uvijek ispadne dobro - kaže Luciano.

Poput Vida, i Luciano koristi Samsung S20 FE, koji zadovoljava sve njegove potrebe. Tri kamere na stražnjoj strani omogućuju da s lakoćom snimite profesionalni #nofilter snimak. Uokvirite scenu širokokutnom kamerom, a zatim širite iznimno širokokutnom kamerom ili povećajte pomoću 3x optičkog zooma na telefoto kameri.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare