Obavijesti

Promo sadržaj

Komentari 0

Savjetuju profesionalci: 3 ključne stvari za snimanje izvrsne fotke ili videa

Savjetuju profesionalci: 3 ključne stvari za snimanje izvrsne fotke ili videa

Zamolili smo domaće influencere Vida Juračića i Luciana Plazibata da s nama podijele tri najvažnija savjeta za dobru fotografiju ili video. Doznajte koja oprema se krije iza njihovih uradaka, za kojima su lude vojske obožavatelja

U moru fotografija i snimaka na internetu neki su ipak popularniji od drugih. Što to zapadne za oko promatrača? Je li važna oprema ili nešto drugo, doznali smo od poznatih domaćih influencera Vida Juračića i Luciana Plazibata, predstavnika generacije Z, kojima je mobilni telefon tzv. produžena ruka i koji na društvenim mrežama imaju vojsku pratitelja. 

Vid Juračić: Najvažnija je kompozicija

Vid Juračić dobro je poznat na domaćoj YouTube sceni, gdje je popularnost stekao svojim serijalom "Kvart priča" o zagrebačkim kvartovima. Kao youtuberu najvažniji su mu praktičnost i kvaliteta opreme, pa se odlučio za mobitel Samsung S20 FE, koji je već neko vrijeme pionir kad govorimo o kvaliteti kamere na mobilnim uređajima.

Vida smo pitali za savjete o tome kako snimiti izvrsnu fotografiju ili video, a kao ključno izdvojio je kompoziciju, koja predstavlja način na koji su elementi raspoređeni unutar fotografije.

- Već dok fotkaš, trebaš paziti na kompoziciju i onda je eventualno poslije popraviti ako je potrebno, na primjer cropanjem - objašnjava Vid i dodaje da je drugi najvažniji element izvrsne fotografije svjetlo, koje stvara atmosferu i tako određuje je li fotografija dramatična, sjetna i sl. Svjetlo također daje dubinu, odnosno sjene.

- Treća stvar je jasnoća subjekta. Mora biti jasno što fotografija prikazuje i na što promatrač treba obratiti pozornost, posebno danas kad ljudi vide ogroman broj fotografija u danu - zaključuje Vid.

Luciano Plazibat: Važna je spontanost

Luciano Plazibat domaći je plesač i joomboosovac, koji je nedavno imao priliku zaplesati i u spotu Dine Merlina za pjesmu "Mi", o kojem govori cijela regija, a sudjelovao je i u showu "Big Brother". Kamere mu, dakle, nisu nepoznanica, pa smo ga zamolili da podijeli s nama svoja tri savjeta za odlične fotografije koje će privući pažnju na društvenim mrežama.

- Za mene su najvažnije tri stvari - odličan mobitel, izvrsno svjetlo i, najviše, spontanost te svi oni odlični trenuci s prijateljima - govori Luciano i objašnjava da na fotkama najviše voli biti spontan i svoj, što njegova publika osjeti i tako se povezuje s njim. Ne voli fotografije na kojima izgleda preumjetno ili namješteno.

- Uvijek imam ideju i znam što želim napraviti, opustim se, napravim to na svoj način i uvijek ispadne dobro - kaže Luciano.

Poput Vida, i Luciano koristi Samsung S20 FE, koji zadovoljava sve njegove potrebe. Tri kamere na stražnjoj strani omogućuju da s lakoćom snimite profesionalni #nofilter snimak. Uokvirite scenu širokokutnom kamerom, a zatim širite iznimno širokokutnom kamerom ili povećajte pomoću 3x optičkog zooma na telefoto kameri.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0
VIDEO

JGL nudi više radnih mjesta u novim pogonima u Rijeci
PROMO

JGL nudi više radnih mjesta u novim pogonima u Rijeci

JGL, vodeća farmaceutska kompanija u domaćem vlasništvu, oglasila je veći broj radnih mjesta na različitim pozicijama. To su: Operater pripreme materijala za proizvodnju, Operater u farmaceutskoj proizvodnji i Operater na poslovima čišćenja i dezinfekcije u sterilnoj proizvodnji.

Vidovnjakinja Sandra nas vraća na „pravi put“
PROMO

Vidovnjakinja Sandra nas vraća na „pravi put“

Ako vas more ljubavne, financijske, zdravstvene ili poslovne brige, znajte da je vidovnjakinja Sandra ovdje za vas! Bilo da ste u Hrvatskoj ili inozemstvu, Sandrinom „kirurški preciznom“ Daru vidovitosti neće promaknuti fini detalji iz vaše prošlosti, sadašnjosti i budućnosti!
Uzbudljive vijesti iz Zagreba – Grand May Texas Hold'em turnir
PROMO

Uzbudljive vijesti iz Zagreba – Grand May Texas Hold'em turnir

Ukoliko ste strastveni ljubitelj pokera i u potrazi za nezaboravnim turnirskim iskustvom, ne propustite priliku da se pridružite Elitnoj seriji Texas Hold’em Pokera u Grand Casinu Admiral!