To je to što me zanima!

Što ako vam dijete vrlo slabo i neredovito jede?

Zdrava, uravnotežena i raznovrsna prehrana glavni je preduvjet za zdrav organizam svakog pojedinca. Kod djece, koja rastu i razvijaju se ta potreba je još izraženija
Vidi originalni članak

Osim što se kvalitetnom prehranom organizmu osiguravaju mikronutrijenti potrebni za rast i razvoj, djetetu se usađuju i navike koje će uvelike utjecati na njegovu prehranu u kasnijoj dobi, a samim time i dugoročno na zdravlje. Ipak neki roditelji su suočeni s vrlo izbirljivom djecom i djecom koja ne žele jesti.

Poboljšanje teka iz prirode

Ovisno o ozbiljnosti situacije, roditelji djece sa slabim apetitom pomoć mogu potražiti u ljekarnama u obliku dodataka prehrani koji pomažu poticanju zdravog apetita. Takvi preparati najčešće u kombinaciji sadrže biljne ekstrakte, od koji se posebno ističe maslačak koji pomaže poboljšanju teka.

Ekstrakt korijena maslačka u svom sastavu sadrži takozvane gorke tvari koje stimuliraju izlučivanje probavnih sokova te pospješuju tek i stimuliraju probavu. Biljka sadrži  i visok udio inulina, prebiotika koji korisno djeluje na peristaltiku te potiče zdravu probavu.

Od posebne važnosti za zdrav i učinkovit metabolizam, pogotovo kod djece, je dovoljan unos esencijalnih vitamina i minerala. Cink i vitamini B skupine doprinose normalnom metabolizmu hranjivih tvari te njihov nedostatak može utjecati na smanjeni apetit.

Okus naranče koji djeca vole

Proizvod koji se izdvaja na policama ljekarni je A-petit® tekući dodatak prehrani koji sadrži ekstrakte korijena maslačka i islandskog lišaja, mineral cink te odabrane vitamine B skupine. Bez obzira na ekstrakte gorkih biljaka, pripravak je odličnog okusa slatke naranče koji djeca vole! Preporuča se uzimati dva puta dnevno prije obroka.

A-petit® je proizvod uravnoteženog i optimalnog sastava, kako za djecu već od 3 godine tako i za odrasle i dio je hrvatske linije dodataka prehrani Pharmoval. Možete ga nabaviti u svim ljekarnama bez recepta ili s dostavom na kućnu adresu na poznatoj internet trgovini drogerija.hr, a više informacija možete potražiti na službenim stranicama Pharmoval proizvoda.

Idi na 24sata