Obavijesti

Promo sadržaj

Što ako vam dijete vrlo slabo i neredovito jede?

Što ako vam dijete vrlo slabo i neredovito jede?
2

Zdrava, uravnotežena i raznovrsna prehrana glavni je preduvjet za zdrav organizam svakog pojedinca. Kod djece, koja rastu i razvijaju se ta potreba je još izraženija

Osim što se kvalitetnom prehranom organizmu osiguravaju mikronutrijenti potrebni za rast i razvoj, djetetu se usađuju i navike koje će uvelike utjecati na njegovu prehranu u kasnijoj dobi, a samim time i dugoročno na zdravlje. Ipak neki roditelji su suočeni s vrlo izbirljivom djecom i djecom koja ne žele jesti.

Poboljšanje teka iz prirode

Ovisno o ozbiljnosti situacije, roditelji djece sa slabim apetitom pomoć mogu potražiti u ljekarnama u obliku dodataka prehrani koji pomažu poticanju zdravog apetita. Takvi preparati najčešće u kombinaciji sadrže biljne ekstrakte, od koji se posebno ističe maslačak koji pomaže poboljšanju teka.

Ekstrakt korijena maslačka u svom sastavu sadrži takozvane gorke tvari koje stimuliraju izlučivanje probavnih sokova te pospješuju tek i stimuliraju probavu. Biljka sadrži  i visok udio inulina, prebiotika koji korisno djeluje na peristaltiku te potiče zdravu probavu.

Mother measuring temperature of little girl with red pimples. Ch

Od posebne važnosti za zdrav i učinkovit metabolizam, pogotovo kod djece, je dovoljan unos esencijalnih vitamina i minerala. Cink i vitamini B skupine doprinose normalnom metabolizmu hranjivih tvari te njihov nedostatak može utjecati na smanjeni apetit.

Okus naranče koji djeca vole

Proizvod koji se izdvaja na policama ljekarni je A-petit® tekući dodatak prehrani koji sadrži ekstrakte korijena maslačka i islandskog lišaja, mineral cink te odabrane vitamine B skupine. Bez obzira na ekstrakte gorkih biljaka, pripravak je odličnog okusa slatke naranče koji djeca vole! Preporuča se uzimati dva puta dnevno prije obroka.

A-petit® je proizvod uravnoteženog i optimalnog sastava, kako za djecu već od 3 godine tako i za odrasle i dio je hrvatske linije dodataka prehrani Pharmoval. Možete ga nabaviti u svim ljekarnama bez recepta ili s dostavom na kućnu adresu na poznatoj internet trgovini drogerija.hr, a više informacija možete potražiti na službenim stranicama Pharmoval proizvoda.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!
24 ORANŽ

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!

24 Oranž unutar Lidl Plus aplikacije! Skinite aplikaciju, prijavite se i uživajte u popustima i pogodnostima Lidl Plus korisnika. Dodatno, kao Lidl Plus korisnik možete kupiti 24 Oranž po ekskluzivnoj cijeni i dobiti Lidl vaučer od 15 € i brojne druge kupone i popuste.

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje
PROMO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje

Gala peleti i briketi ekološka su rješenja za grijanje koja objedinjuju visoku učinkovitost, financijsku dostupnost te praktičnost za svakodnevnu uporabu. Cijeli proces proizvodnje Gala peleta je automatiziran
King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju
PROMO

King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju

Zagrebački shopping centar ostat će otvoren tijekom izvođenja radova čiji je završetak planiran za jesen 2025.