To je to što me zanima!

Svi putevi vode u Karlovac

U zagrljaju četiri rijeke nalazi se pravi dragulj kontinentalne Hrvatske. Grad Karlovac smješten je na križištu najvažnijih prometnica, a njegova povijest datira još u 16. stoljeće, kada je u svrhu obrane od Turaka izgrađena jedinstvena gradska jezgra u obliku šestokrake zvijezde
Vidi originalni članak

Pitate se kamo otići na izlet i provesti ispunjen i sadržajan odmor? Vjerujte nam na riječ - okusi, mirisi i prizori Karlovca i njegove okolice ostavit će vas bez teksta u svako godišnje doba.

Kako je Karlovačka županija najpoznatija upravo po četiri rijeke, svi posjetitelji mogu se osvježiti u bistrim riječnim vodama, okušati u ribarstvu, a ljubitelji aktivnog odmora uživat će u riječnim avanturama poput raftinga, kanuinga i kayakinga. S druge strane, zelene oaze, konje i ostale domaće životinje pronaći ćete u obližnjim konjičkim klubovima, rančevima i lokalnim OPG-ovima.

U istom okruženju nalaze se sjajni karlovački restorani koji nude bogatu ponudu mesnih i ribljih specijaliteta ovog kraja. Za desert svakako izaberite knedle od šljiva, bazlamaču ili domaću savijaču. Jer, upravo u ovom kraju ispečena je jedna od najdužih savijača, odnosno štrudla na svijetu, duga čak 1479,38 cm. Na samom kraju, želimo vam dobar tek i ugodan boravak u karlovačkom kraju!

Dodatnu inspiraciju za posjet Karlovcu pronađite u novom nastavku serijala „Doživi domaće! Istraži ruralnu Hrvatsku“:

Kampanja Ministarstva turizma i sporta i Hrvatske turističke zajednice „Doživi domaće! Istraži ruralnu Hrvatsku“ pokrenuta je s ciljem dodatnog približavanja raznolike ponude hrvatskih ruralnih destinacija. U okviru same kampanje bit će plasirano 12 epizoda serijala posvećenih različitim destinacijama ruralne Hrvatske. Do sada su kroz serijal predstavljeni Papuk, Cres, Zagorje, Skradin i Međimurje, a više informacija o ponudi ruralnog turizma u Hrvatskoj možete pronaći ovdje.

Idi na 24sata