Svi putevi vode u Karlovac | 24sata
Obavijesti

Promo sadržaj

Svi putevi vode u Karlovac

Svi putevi vode u Karlovac
1

U zagrljaju četiri rijeke nalazi se pravi dragulj kontinentalne Hrvatske. Grad Karlovac smješten je na križištu najvažnijih prometnica, a njegova povijest datira još u 16. stoljeće, kada je u svrhu obrane od Turaka izgrađena jedinstvena gradska jezgra u obliku šestokrake zvijezde

Pitate se kamo otići na izlet i provesti ispunjen i sadržajan odmor? Vjerujte nam na riječ - okusi, mirisi i prizori Karlovca i njegove okolice ostavit će vas bez teksta u svako godišnje doba.

Kako je Karlovačka županija najpoznatija upravo po četiri rijeke, svi posjetitelji mogu se osvježiti u bistrim riječnim vodama, okušati u ribarstvu, a ljubitelji aktivnog odmora uživat će u riječnim avanturama poput raftinga, kanuinga i kayakinga. S druge strane, zelene oaze, konje i ostale domaće životinje pronaći ćete u obližnjim konjičkim klubovima, rančevima i lokalnim OPG-ovima.

U istom okruženju nalaze se sjajni karlovački restorani koji nude bogatu ponudu mesnih i ribljih specijaliteta ovog kraja. Za desert svakako izaberite knedle od šljiva, bazlamaču ili domaću savijaču. Jer, upravo u ovom kraju ispečena je jedna od najdužih savijača, odnosno štrudla na svijetu, duga čak 1479,38 cm. Na samom kraju, želimo vam dobar tek i ugodan boravak u karlovačkom kraju!

Dodatnu inspiraciju za posjet Karlovcu pronađite u novom nastavku serijala „Doživi domaće! Istraži ruralnu Hrvatsku“:

Kampanja Ministarstva turizma i sporta i Hrvatske turističke zajednice „Doživi domaće! Istraži ruralnu Hrvatsku“ pokrenuta je s ciljem dodatnog približavanja raznolike ponude hrvatskih ruralnih destinacija. U okviru same kampanje bit će plasirano 12 epizoda serijala posvećenih različitim destinacijama ruralne Hrvatske. Do sada su kroz serijal predstavljeni Papuk, Cres, Zagorje, Skradin i Međimurje, a više informacija o ponudi ruralnog turizma u Hrvatskoj možete pronaći ovdje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

City Center one dobitnik Breeam certifikata
PROMO

City Center one dobitnik Breeam certifikata

Poznati shopping centri dobili su peticu za održivost!

Varaždinska festivalska sezona se „zagrijava“, biser sjevera Hrvatske je blizu
PROMO

Varaždinska festivalska sezona se „zagrijava“, biser sjevera Hrvatske je blizu

Posjet Varaždinu je uvijek dobra ideja, pogotovo u ljetnim mjesecima kada živost i vrevu na gradske ulice donose raznolika događanja i festivali.
Svi govore o stadionu u Kranjčevićevoj, ali Dinamu je potrebnije nešto drugo
PROMO

Svi govore o stadionu u Kranjčevićevoj, ali Dinamu je potrebnije nešto drugo

Europski klubovi znaju kako iskoristiti potencijal svojih stadiona, a istome se nada i direktor maksimirskog stadiona Miljenko Sakoman – jednom kad se u Maksimiru osim golova zabije i prva lopata