To je to što me zanima!

Svjetska proslava Svjetskog dana turizma u Zagrebu uz vrhunski Lado Electro

Ansambl Lado Electro oduševio Zagrepčane na Zrinjevcu: ‘Ovo je svjetska klasa, vrhunski su i odlično uvježbani’. Bio je to spoj tradicije i suvremene kulture...
Vidi originalni članak

Iako je obilježavanje ovogodišnjeg Svjetskog dana turizma (World Tourism Day) došlo u najtežem trenutku za turizam na svjetskoj razini, želja UNWTO-a (Svjetske turističke organizacije) bila je naglasiti njegovu važnost kao vodećeg gospodarskog stupa za oporavak kroz temu „Tourism and Rural Development”. 
Turistička zajednica grada Zagreba obilježila je Svjetski dan turizma upravo s naglaskom na tu temu, spajajući tradiciju i suvremenu kulturu koncertom Lado Electro. Bio je to koncert za pamćenje u Glazbenom paviljonu na Zrinjevcu. Ovo je vrhunski doživljaj, kako su dobri i uvježbani - bili su samo neki od komentara posjetitelja.  
  I direktorica Turističke zajednice grada Zagreba, dr.sc. Martina Bienenfeld oduševljena je njihovom izvedbom.

- Moćni vokali pjevača i pjevačica, kao i zvuk tradicijskih instrumenata, veličanstveno zvuče u suvremenom klupskom elektroničkom izričaju te su uspjeli spojiti iznimno bogatu autohtonu glazbenu baštinu i narodnu umjetnost ovih krajeva s elektronikom. Drago mi je da smo na ovaj način proslavili Svjetski dan turizma, bez obzira na teške okolnosti u kojima se obilježava, te još jednom čestitam turističkoj industriji naš dan - izjavila je direktorica.
Iako se Svjetski dan turizma obilježava 27. rujna, koncert Lado Electro je zbog kiše prebačen za utorak, 29. rujna. Bio je besplatan, a svi su se ponašali odgovorno uz održavanje socijalne distance. 
 

Idi na 24sata