To je to što me zanima!

Tri najvažnija savjeta za uspješan rast bilja u vašem vrtu

Najveća radost za ljubitelje vrtova je što mogu brati i uživati ​​u domaćem voću i povrću
Vidi originalni članak

Ukusni ribiz, krastavci i mrkva mogu uspjeti i u vašem vrtu, ali im je potrebno puno tla bogatog hranjivim tvarima. Za biljke je iznimno važan i gornji sloj od 20 do 30 centimetara, takozvani "humusni sloj". Pješčana tla zahtijevaju dodatnu pomoć jer ne pohranjuju vodu i hranjive tvari. Dodavanje komposta može pomoći u stvaranju kvalitetnog humusnog sloja.

Dobro pognojena zemlja je napola dobijena bitka

Kompost je izvrstno sredstvo za poboljšavanja tla i pomaže vašim biljkama da rastu i napreduju. Za kompostni materijal prikladan je organski otpad iz vašeg vrta i kuhinje koji naizmjenično slažete u slojeve. Donji sloj se ne smije zbijati kako bi voda lakše oticala. Možete dodati i osušeno lišće te osušene komade pokošene trave, grana i pepela. Nagnuti materijali, korov, ostaci hrane za kućne ljubimce, iznutrice, plastika itd. nisu prikladni za kompostiranje jer mogu uzrokovati higijenske probleme i privući mnoge štetnike.

Kompostna hrpa se također okreće jednom mjesečno radi provjetravanja. GARDENA nudi osnovnu vrtnu opremu kao što su lopate, šiljate lopate i vrtne vilice. Alati su udobni za dugotrajan rad. GARDENA NatureLine alati izrađeni od drva s FSC® certifikatom osiguravaju najbolje rezultate rada. Vrtne vilice ErgoLine osiguravaju prijenos i rahljenje kompostnog materijala. Svi veliki alati imaju ergonomsku ručku za optimalno korištenje sile i učinkovito kopanje.

Alat za svaki zadatak

Povrće možete "pre-uzgajati" u posudama ili sijati izravno u gredice. Biljke s osobito kratkim periodima klijanja, kao što su salata, špinat i rotkvica, posebno su prikladne za sjetvu izravno u otvoreno tlo. Važno je imati na umu da prije sadnje treba prorahliti tlo jer se biljke teško probijaju kroz stvrdnute površine.

Rad u vrtu trebao bi biti zabavan, bez naprezanja leđa i zglobova. Bol u leđima nakon vrtlarskih aktivnosti rezultat je neadekvatne vrtne opreme. GARDENA combisystem Pljevilica-male grablje omogućuje rahljenje korova u tlu i jednostavno uklanjanje s gredica. Alati GARDENA combisystem lako se pričvršćuju na bilo koji držač iz sustava, osiguravajući fleksibilno i udobno vrtlarsko iskustvo. Alati su iznimno kompaktni i jednostavni za korištenje, a posebno dizajnirana ručka meke teksture pruža siguran prijem i udobnost pri radu.

Korov govori o izgledu vrta

Za mnoge ljubitelje vrtova, suzbijanje korova i čišćenje utora jedan je od najdosadnijih vrtlarskih zadataka. Postoji mnogo metoda za uklanjanje korova, a najpouzdaniji i ekološki prihvatljiviji je uklanjanje korijenskog sustava.

Drške GARDENA combisystem su ergonomski dizajnirane i udobne za korištenje. Lako i učinkovito obavljajte čak i najnepopularnije poslove u vrtu kao što je uklanjanje korova, bez bolova u leđima. Za čišćenje iz utora preporučamo combisystem 2u1 Kombinirani strugač. Tanka oštrica od nehrđajućeg čelika čisti uske utore, a zakrivljeni trokutasti luk prikladan je za šire utore. Čistač za fuge 3u1 combisystem također ima metalne čekinje za uklanjanje mahovine ili čišćenje već uklonjenog korova.

 

Idi na 24sata