Obavijesti

Promo sadržaj

Tri najvažnija savjeta za uspješan rast bilja u vašem vrtu

Tri najvažnija savjeta za uspješan rast bilja u vašem vrtu
5

Najveća radost za ljubitelje vrtova je što mogu brati i uživati ​​u domaćem voću i povrću

Ukusni ribiz, krastavci i mrkva mogu uspjeti i u vašem vrtu, ali im je potrebno puno tla bogatog hranjivim tvarima. Za biljke je iznimno važan i gornji sloj od 20 do 30 centimetara, takozvani "humusni sloj". Pješčana tla zahtijevaju dodatnu pomoć jer ne pohranjuju vodu i hranjive tvari. Dodavanje komposta može pomoći u stvaranju kvalitetnog humusnog sloja.

Dobro pognojena zemlja je napola dobijena bitka

Kompost je izvrstno sredstvo za poboljšavanja tla i pomaže vašim biljkama da rastu i napreduju. Za kompostni materijal prikladan je organski otpad iz vašeg vrta i kuhinje koji naizmjenično slažete u slojeve. Donji sloj se ne smije zbijati kako bi voda lakše oticala. Možete dodati i osušeno lišće te osušene komade pokošene trave, grana i pepela. Nagnuti materijali, korov, ostaci hrane za kućne ljubimce, iznutrice, plastika itd. nisu prikladni za kompostiranje jer mogu uzrokovati higijenske probleme i privući mnoge štetnike.

Vrtne vilice osiguraju udobno okretanje kompostnog materiala

Kompostna hrpa se također okreće jednom mjesečno radi provjetravanja. GARDENA nudi osnovnu vrtnu opremu kao što su lopate, šiljate lopate i vrtne vilice. Alati su udobni za dugotrajan rad. GARDENA NatureLine alati izrađeni od drva s FSC® certifikatom osiguravaju najbolje rezultate rada. Vrtne vilice ErgoLine osiguravaju prijenos i rahljenje kompostnog materijala. Svi veliki alati imaju ergonomsku ručku za optimalno korištenje sile i učinkovito kopanje.

Linija NatureLine izrađena je od drveta jasena s FSC® certifikatom i impresionira svojom D-ručkom koja osigurava udoban rad

Alat za svaki zadatak

Povrće možete "pre-uzgajati" u posudama ili sijati izravno u gredice. Biljke s osobito kratkim periodima klijanja, kao što su salata, špinat i rotkvica, posebno su prikladne za sjetvu izravno u otvoreno tlo. Važno je imati na umu da prije sadnje treba prorahliti tlo jer se biljke teško probijaju kroz stvrdnute površine.

Rad u vrtu trebao bi biti zabavan, bez naprezanja leđa i zglobova. Bol u leđima nakon vrtlarskih aktivnosti rezultat je neadekvatne vrtne opreme. GARDENA combisystem Pljevilica-male grablje omogućuje rahljenje korova u tlu i jednostavno uklanjanje s gredica. Alati GARDENA combisystem lako se pričvršćuju na bilo koji držač iz sustava, osiguravajući fleksibilno i udobno vrtlarsko iskustvo. Alati su iznimno kompaktni i jednostavni za korištenje, a posebno dizajnirana ručka meke teksture pruža siguran prijem i udobnost pri radu.

Serija combisystem nudi kombinaciju dodataka i ručki za sve poslove u vrtu

Korov govori o izgledu vrta

Za mnoge ljubitelje vrtova, suzbijanje korova i čišćenje utora jedan je od najdosadnijih vrtlarskih zadataka. Postoji mnogo metoda za uklanjanje korova, a najpouzdaniji i ekološki prihvatljiviji je uklanjanje korijenskog sustava.

Drške GARDENA combisystem su ergonomski dizajnirane i udobne za korištenje. Lako i učinkovito obavljajte čak i najnepopularnije poslove u vrtu kao što je uklanjanje korova, bez bolova u leđima. Za čišćenje iz utora preporučamo combisystem 2u1 Kombinirani strugač. Tanka oštrica od nehrđajućeg čelika čisti uske utore, a zakrivljeni trokutasti luk prikladan je za šire utore. Čistač za fuge 3u1 combisystem također ima metalne čekinje za uklanjanje mahovine ili čišćenje već uklonjenog korova.

Alati combisystem izrađeni su od visokokvalitetnog čelika, a Duroplast premaz štiti od korozije

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Biraj limenku, opet i opet i opet!
PROMO

Biraj limenku, opet i opet i opet!

Svima draža ambalaža

Damjan Rudež - Od NBA igrača do uspješnog poduzetništva
PROMO

Damjan Rudež - Od NBA igrača do uspješnog poduzetništva

Damjan Rudež, novi predavač Skill Boxa, profesionalni košarkaš, najbolji je primjer mladima kako je na svom putu odabrane karijere pa potom ulaganjem u svoje obrazovanje, nastavio putem uspješnog poduzetnika.
Hrvatska crkva svetog Jeronima u Rimu
PROMO

Hrvatska crkva svetog Jeronima u Rimu

Otkrijte priču o hrabrom činu izgradnje hrvatske crkve sv. Jeronima u Rimu za vrijeme Sikstovog pontifikata