To je to što me zanima!

U Zagrebu se smjestio prvi hotel za starije osobe

U domu je zaposleno profesionalno i ljubazno osoblje. Korisnici imaju pravo na 24-satnu medicinsku skrb. Svakom korisniku se pristupa individualno s puno pažnje
Vidi originalni članak

Na 'zapadnim vratima' Zagreba, u Svetoj Nedelji smjestio se prvi dom za starije osobe sagrađen prema hotelskim standardima. Hotel Senium u Svetoj Nedelji, prvi je dom za osobe treće životne dobi sagrađen prema hotelskim standardima, što mu daje izuzetnu prednost u usporedbi sa sličnim vrstama domova u Hrvatskoj. 

Dom 'Hotel Senium' nalazi se u neposrednoj blizini mnogih okolnih gradova. Desetak kilometara zapadno od centra Zagreba, 6 km istočno od Samobora, a isto toliko od granice sa Slovenijom smjestila se Sveta Nedelja, gradić čiji kraj je geografski smješten na veoma privlačnom položaju koji obuhvaća ravničarski i brežuljkasti dio, a nalazi se između Zagreba, rijeke Save, Okićkog i Samoborskog gorja, a prometno je otvoren prema Zagrebu, Samoboru, Jastrebarskom, Zaprešiću i susjednoj Sloveniji. Sveta Nedelja je sama po sebi više puta proglašivana najboljim gradom za život u Hrvatskoj. I ta činjenica je bila jedan od razloga zašto se ovaj hotelski dom za starije osobe otvorio baš u Svetoj Nedelji.

'Hotel Senium' svojim korisnicima nudi moderan i ugodan smještaj, mirnu i intimnu atmosferu. Hotelski standardi daju za pravo da se govori o visokoj i ekskluzivnoj razini standarda stanovanja. Sobe su opremljene po najmodernijim standardima. Sala za doručak, ljetna terasa, vanjsko igralište i okućnica samo su neke od dodatnih mogućnosti koje ovaj svetonedeljski dom pruža. 

U domu je zaposleno profesionalno i ljubazno osoblje. Korisnici imaju pravo na 24-satnu medicinsku skrb. Svakom korisniku se pristupa individualno s puno pažnje. Korisnici imaju nadzor lječnika, ovjeru doznaka HZZO-a. Organiziran im je sanitetski prijevoz. Prehrana je prilagođena dobi i zdrastvenim potrebama. Hotel Senium brine i o slobodnom vremenu svojih korisnika. Djelatnici Hotela Senium svojim korisnicima organiziraju rođendanske i blagdanske proslave, izlete i mnoge dodatne usluge koje život starijih osoba pretvaraju u sretnu i bezbrižnu starost.

Dom pruža razne kozmetičke usluge, primjerice usluge frizera i pedikera. Kapacitet doma je 20 osoba koje su smještene u jednokrevetnim, odnosno dvokrevetnim sobama sa ili bez balkona. Sobe Comfort (22 m²) i Delux (37 m²) opremljene su komfornim madracima, individualnim klima sustavima, direktnim telefonima, neograničenim pristupom internetom, detektorima dima, kupaonica s tuševima i TV prijamnicima.

Idi na 24sata