To je to što me zanima!

Uklonjeno više od 20 kubika otpada nagomilanog na dnu Jadrana kod Biograda na Moru

Ronioci iz Bibinja i Studenac market iz mora su izvadili velike količine raznovrsnog otpada i tako pomogli biljnom i životinjskom svijetu nastanjenom u podmorju kod Biograda na Moru
Vidi originalni članak

Podmorje duž rive u Biogradu na Moru očišćeno je zahvaljujući novoj akciji u sklopu društveno odgovornog projekta „Korak bliže prirodi“ maloprodajnog lanca Studenac.

Članovi ronilačkog kluba Sveti Roko iz Bibinja i zaposlenici Studenca, u drugoj akciji u sklopu projekta, izronili su više od 20 kubika otpada s morskog dna prilikom čišćenja podmorja duž rive u Biogradu na Moru. Iz mora su izvukli kamionske i automobilske gume, ostatke ograda i stolova s terasa, metalne konstrukcije, akumulatore, dijelove motora, stare mreže i konope te mnogobrojne staklene i plastične boce, tanjure, plastične vrećice i razne vrste drugog sitnog otpada.

Glavni partner u provedbi akcije bio je tako Ronilački klub Sveti Roko iz Bibinja, a nagomilani izvučeni otpad zbrinulo je gradsko komunalno poduzeće Bošana. Akciju je također podržala i Županijska lučka uprava Zadar s obzirom da su ronioci i zaposlenici čistili podmorje kod luke u Biogradu na Moru.

Projekt „Korak bliže prirodi“ Studenac je pokrenuo 2020. kako bi sa svojim zaposlenicima pomogao u očuvanju prirode. Upravo sa željom da stanovnicima i posjetiteljima jadranske obale vrate iskonski plavi Jadran, vodstvo Studenca i njegovi zaposlenici odlučni su i u nastavku provedbe projekta te mu se rado odazivaju. Također, sportski duh u natjecanju zaposlenika prilikom vađenja otpada u Biogradu i njihovo sudjelovanje u edukativnom kvizu te želja da nauče o zaštiti okoliša, daju nadu da ćemo dugoročnim zalaganjem ipak uspjeti sačuvati Jadran od ozbiljnijih onečišćenja.

Kako i vi možete virtualno zaroniti u morske dubine i doprinijeti zaštiti okoliša provjerite na korakblizeprirodi.24sata.hr.

 

Idi na 24sata