Obavijesti

Promo sadržaj

Uklonjeno više od 20 kubika otpada nagomilanog na dnu Jadrana kod Biograda na Moru

Uklonjeno više od 20 kubika otpada nagomilanog na dnu Jadrana kod Biograda na Moru
7

Ronioci iz Bibinja i Studenac market iz mora su izvadili velike količine raznovrsnog otpada i tako pomogli biljnom i životinjskom svijetu nastanjenom u podmorju kod Biograda na Moru

Podmorje duž rive u Biogradu na Moru očišćeno je zahvaljujući novoj akciji u sklopu društveno odgovornog projekta „Korak bliže prirodi“ maloprodajnog lanca Studenac.

Članovi ronilačkog kluba Sveti Roko iz Bibinja i zaposlenici Studenca, u drugoj akciji u sklopu projekta, izronili su više od 20 kubika otpada s morskog dna prilikom čišćenja podmorja duž rive u Biogradu na Moru. Iz mora su izvukli kamionske i automobilske gume, ostatke ograda i stolova s terasa, metalne konstrukcije, akumulatore, dijelove motora, stare mreže i konope te mnogobrojne staklene i plastične boce, tanjure, plastične vrećice i razne vrste drugog sitnog otpada.

7
| Foto: Studenac

Glavni partner u provedbi akcije bio je tako Ronilački klub Sveti Roko iz Bibinja, a nagomilani izvučeni otpad zbrinulo je gradsko komunalno poduzeće Bošana. Akciju je također podržala i Županijska lučka uprava Zadar s obzirom da su ronioci i zaposlenici čistili podmorje kod luke u Biogradu na Moru.

Projekt „Korak bliže prirodi“ Studenac je pokrenuo 2020. kako bi sa svojim zaposlenicima pomogao u očuvanju prirode. Upravo sa željom da stanovnicima i posjetiteljima jadranske obale vrate iskonski plavi Jadran, vodstvo Studenca i njegovi zaposlenici odlučni su i u nastavku provedbe projekta te mu se rado odazivaju. Također, sportski duh u natjecanju zaposlenika prilikom vađenja otpada u Biogradu i njihovo sudjelovanje u edukativnom kvizu te želja da nauče o zaštiti okoliša, daju nadu da ćemo dugoročnim zalaganjem ipak uspjeti sačuvati Jadran od ozbiljnijih onečišćenja.

Kako i vi možete virtualno zaroniti u morske dubine i doprinijeti zaštiti okoliša provjerite na korakblizeprirodi.24sata.hr.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

RBA program preporuke Prijatelji po računu sada vrijedi i za mala poduzeća
PROMO

RBA program preporuke Prijatelji po računu sada vrijedi i za mala poduzeća

Raiffeisen banka u sklopu svog programa preporuke Prijatelji po računu, osim nagrađivanja novih i postojećih klijenata fizičkih osoba, nagrađuje i postojeće klijente koji preporuče RBA malim poduzećima i obrtnicima.

Izvrsnost dostupna na dodir prsta: Nova Samsung Galaxy A serija i Fit 3 pametni sat
PROMO

Izvrsnost dostupna na dodir prsta: Nova Samsung Galaxy A serija i Fit 3 pametni sat

Odavno je poznato kako Samsung na Galaxy uređaje integrira jedne od najboljih sustava kamera, a odgovarajuća praksa nije zaobišla niti Galaxy A seriju.
"Taste Like Drniš" - Festival drniškog merlota 2024.
PROMO

"Taste Like Drniš" - Festival drniškog merlota 2024.

Najavljujemo manifestaciju rezerviranu za uživanje u dobrom vinu i društvu!