To je to što me zanima!

Upoznajte Ivana KatanušIća: Nezaustavljivog hrvatskog paraolimpijca

Ivan Katanušić sudjeluje u inicijativi „Pobjednici iz dana u dan“ kompanije Procter&Gamble. Hrvatski sportaši već se intenzivno pripremaju za Olimpijske igre u Parizu iduće godine, a među njima je i paraolimpijac Ivan Katanušić.
Vidi originalni članak

Ivan Katanušić olimpijske vrijednosti živi u svakom svom trenutku. Ustrajnost, disciplina i odvažnost doveli su ga i do olimpijske medalje u bacanju diska. Životne prepreke je naučio svladavati sportski i nikada ne odustajati, a to dokazuje medalja koju je osvojio unatoč teškoj ozljedi zdrave noge.

Odustajanje nikad nije bila moja opcija i to me dovelo do statusa paraolimpijca. Stanje parasporta u Hrvatskoj bi ipak moglo biti bolje jer mnogi nemaju uopće mogućnost bavljenja sportom ili bilo kojim drugim oblikom tjelesne aktivnosti. Ipak se nadam da će i moj primjer biti poticaj osobama s invaliditetom ili mladima s poteškoćama u razvoju da odaberu sport i da svaki dan zabilježe barem jednu osobnu pobjedu“, poručio je paraolimpijac Ivan Katanušić.

Ivanove pripreme za Paraolimpijske igre u Parizu 2024. su već započele. Intenzivni treninzi i kvalifikacijska natjecanja dio su svakodnevice brojnih sportaša koji se nadaju nastupu u Parizu. 

U Hrvatskoj živi više od pola milijuna osoba s invaliditetom, a među njima su samo 1804 parasportaša.

Ivan Katanušić je dio inicijative „Pobjednici iz dana u dan“ u sklopu koje P&G i Konzum podržavaju paraolimpijsku reprezentaciju na putu u Pariz 2024. sponzorstvom u iznosu 15.000 €.

Inicijativa „Pobjednici iz dana u dan“ trajat će od 1. ožujka do 30. travnja 2023. godine, a kupnjom proizvoda tvrtke Procter & Gamble u Konzumu moguće je podržati paraolimpijsku reprezentaciju na putu prema Parizu 2024.

Idi na 24sata