To je to što me zanima!

Video: Jasno je zašto je novi Hyundai Tucson toliko poseban

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Novi Tucson ima sve što je potrebno da nastavi jednu od najuspješnijih SUV priča u Hrvatskoj. Posebnost koja ga razlikuje od brojnih konkurenata je nevjerojatno originalan dizajn
Vidi originalni članak

Novi Tucson ima sve što je potrebno da bi postao zvijezda. Četvrta generacija jednog od najpopularnijih SUV-ova u Hrvatskoj zaista je poseban auto. Originalan je i izuzetno atraktivan izvana, udoban, prostran i praktičan iznutra. Tucson je upravo stigao na hrvatsko tržište, a mi smo ga već vozili i uvjerili se u to da se radi o posebnom autu u kojeg će se mnogi zaljubiti i za kojim će se okretati glave. Zašto je tako poseban otkrijte u našem videu.  

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Prednji dio nema klasična svjetla već svjetla i maska čine jednu cjelinu. Hyundai ovakvo rješenje, koje Tucson čini različitim od bilo kojeg drugog automobila na tržištu, naziva „parametrijskim skrivenim  svjetlima“. Tehnološki napredno, inteligentno i atraktivno rješenje koje daje poseban karakter ovom autu. I dok je izvana upadljiv i originalan, Tucson je u duši vrlo komforan, prostran i ekonomičan auto.

 Dugačak je 450 cm, što je 2 cm više od prethodnika. Širi je 1,5 centimetara, a viši pet milimetara. Unutrašnjost je iznimno prostrana. Putnici na stražnjim sjedalima mogu uživati u obilju prostora a osjetno je porastao i prtljažnik koji je među najprostranijima u klasi. Njegova zapremina ovisi o motorizaciji i iznosi od 546 do 620 litara. 

Dizajn unutrašnjosti je također je izrazito atraktivan. Digitalni instrumenti ispred vozača imaju dijagonalu 10,25 inča, isto kao i dodirni zaslon koji je vješto i elegantno integriran u središnju konzolu i ne viri iznad armatura. Ispod njega su komande novog trozonskog klima uređaja.

Tucson nudi i najopsežniji sigurnosni paket u klasi. Auto je opremljen  poboljšanim sustavom sa sedam zračnih jastuka, koji ima novi središnji bočni zračni jastuk u prednjem redu, značajku jedinstvenu za ovaj segment. 

Izbor motora i pogona je širok. Tucson nudi rješenje za sve, bilo da se radi o benzincima, dizelašima, efikasnim mild hybrid pogonima ili ekološkim hibridima.Osnovni motori su 1,6 litreni benzinac sa 150 KS i dizelski motor istog obujma koji razvija 115 KS. Mild hibrid benzinci imaju 150 i 180 KS, a mild hybrid dizelski pogon 136 KS.  Ekološki hibridni pogon ima čak 230 KS. Hyundai za Tucson nudi i pogon na sve kotače te automatski mjenjač s dvostrukom spojkom i sedam brzina. 

U vožnji je Tucson izuzetno udoban auto. Ovjes odlično reagira na lošijim podlogama, a zvučna izolacija je savršena. I pri dinamičnijoj vožnji Tucson pokazuje prave kvalitete zahvaljujući odličnom ovjesu i izravnom upravljaču.

Iako se svime ističe iznad konkurencije cijenom je Tucson i dalje među najpovoljnijim automobilima svoje klase. Odlično opremljeni osnovni benzinski model košta od 174.990 kuna, a dizelaš od 193.990 kuna. Kao posebna poslastica se doima hibrid. Ova štedljiva varijanata s čak 230 KS košta od vrlo prihvatljivih 229.990 kuna. 

Idi na 24sata