To je to što me zanima!

Jarbolima opet zapeli za most, gotovo sat i pol su ih izvlačili

Loša procjena: Most Ždrelac, koji spaja Ugljan i Pašman, visok je 16,5 metara. Za njega često zapnu jedrilice. Čak su dva broda u pola sata zaglavila ispod njega
Vidi originalni članak

Jarbol jedrilice na kojoj je bilo sedam Slovenaca, među kojima i dvoje djece, zapeo je u nedjelju u 11.40 sati za most Ždrelac, koji povezuje Ugljan i Pašman.

Nitko nije ozlijeđen, a jarbol je zapeo za unutarnji dio mosta.

- Nakon pola sata zamalo je pod mostom ostala i druga jedrilica. Zapeli su nakratko, ali ih je jaka struja okrenula pa su se oslobodili i umalo sudarili s prvom jedrilicom - rekla nam je čitateljica. 

Pozvana je policija, koja je obavila očevid, a na posao su prionuli članovi zaštite i spašavanja na moru. Sat i pol trajali su pokušaji izvlačenja jarbola. U 13.10 sati jedrilica je napokon oslobođena. Jedan je gumenjak vukao jarbol na jednu stranu, a drugi gumenjak vukao je brod na drugu stranu. Savili su jarbol tako da ga izvuku. Most Ždrelac visok je 16,5 metara.

Za njega često zapnu jedrilice čiji su jarboli viši. Većina jedrilica u charteru ima naljepnice koje iznajmljivače upozoravanju kako ne mogu proći ispod mosta Ždrelac, no mnogi naljepnicu ignoriraju. Rekorder je ipak bio francuski katamaran s jarbolom visokim 30 metara, koji je udario u most i prekinuo dovod struje.

Idi na 24sata

Komentari 66

  • 20.08.2013.

    Nisu mostovi za nas, očito.

  • grumla 20.08.2013.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • LovacLuka_1 20.08.2013.

    kupe dozvolu i misle da im niko nije ravan jer oni jedre.poznat most i situacija.u marinama u biogradu i onim u okolici posebno upozoravaju na tu situaciju. tko se usprkos svim upozorenjima zahakla,motorka i jarbol na pola.a taj štapn je jako,jako skup.

Komentiraj...
Vidi sve komentare