To je to što me zanima!

Nije vidovita kao Paul, ali će im njenih 13 kila poslužiti za peku

Dva ribara ugledala su hobotnicu koja se došla hraniti ostacima ribe koju su vadili iz mreže u uvali Božava na Dugom otoku. Uspjeli su je izvagati iz drugog pokušaja
Vidi originalni članak

Moji prijatelji Vjeko i Jure čistili su mreže. Kad su završili išli su spremati brod. Odjednom su u plićaku ugledali hobotnicu, zgrabili su osti i ulovili je jednim udarcem, rekao nam je Ivan Zorić koji je u nedjelju oko 12 sati fotografirao ulovljenu hobotnicu u uvali Božava na Dugom otoku.

Šokirali su se kad su je izvadili. Ni sami nisu mogli vjerovati koliki primjerak su uhvatili. Odmah su je vagali.

- Prvo su je stavili na vagu za do 10 kilograma, ali ona je bila teža. Kasnije su je stavili na veću i vaga se zaustavila na 13 kilograma. Izmjerili su joj dužinu i ona je iznosila 1,23 metara - opisuje Zorić.

Dodaje da bi možda bila i teža, ali joj je nedostajao jedan krak. Trenutno je pod ledom, a uskoro će završiti na stolu. Jadranska hobotnica naraste do težine od 15 kilograma, a može biti dugačka 1,30 metara.

Idi na 24sata

Komentari 28

  • VedranSlijepčević 22.02.2013.

    može biti i do 180 cm duljine... ;)

  • Mahatma Ganji 18.02.2013.

    jako lipo,ritke su vakve gromade *.* jedan krak bi mi bija dosta :D

  • davorasi 18.02.2013.

    Hobotnica važi za jednu od najinteligentnijih morskih životinja.U svoje vrijeme sam ih lovio na razne načine,od ronjenja,do ostiju "uz kraj"-nalazio sam ih,na raznoraznim "gozbama"-od raka kosmeća,do krepane pantagane u plićaku-a davnih godina,na jednoj utopljenoj ovci ,koju je kurenat nasukao u pličak,sam ih u četiri dana uhvatio oko trideset-zlatna vremena,a sada je nema ni za lijeka.

Komentiraj...
Vidi sve komentare