To je to što me zanima!

Nova nezgoda: Nisu puštali putnike van iz gorućeg vlaka

Vlak s putnicima, među kojima su bili brojni srednjoškolci, prometovao je od Bjelovara ka Križevcima. Stali su na stanici Rovišće jer se nešto počelo dimiti
Vidi originalni članak

Vlak je kasnio oko 20 minuta. Nakon nekog vremena smo osjetili dim i shvatili da vlak gori. Stali smo na stanici Rovišće i kondukteri nas nisu pustili van, opisuje čitatelj koji je u utorak oko 20.30 bio u putničkom vlaku na relaciji Bjelovar-Križevci.

Kaže da su vidjeli dim i pretpostavljaju da je vatru ugasio kondukter. Nakon toga su putnike pustili van kako bi se vlak prozračio od dima.

- Nakon nekoliko minuta su nam rekli da uđemo. Vlak je još bio pun dima - kaže čitatelj. 

Pretpostavlja da se radilo o starim instalacijama jer se svjetlo u vlaku stalno gasilo. 

U HŽ-u kažu kako je na vlaku došlo do kvara na jednom motoru zbog čega se je osjetio miris dima u stajalištu Rovišće. Strojovođe su odmah sanirali kvar te je taj motor isključen, a vlak je s uključenim drugim motorom sa zakašnjenjem od sedam minuta nastavio putovanje do kolodvora Križevci gdje su putnici presjeli u drugi vlak. Putnici u vlaku nisu bili ugroženi. Ispričavaju se putnicima zbog poteškoća tijekom putovanja.

Idi na 24sata

Komentari 57

  • odb 11.03.2013.

    ...pa dobro jesu vas na kraju pustili van ili ne? Ajmo jednom probati napisati članak bez hrpe kontradiktornosti!!

  • violinist 08.03.2013.

    e pa mi samo komentiramo a oni se smiju i stave najmanje 18 000 kuna u džep i kažu -nije tragedija ima i gorih situacija u Bugarskoj, Albaniji i tako dalje.Kod mene zamislite nije bilo željezničke nezgode ali kašnjenja da,zato se drugi javljaju sa zaista ružnim vijestima.Sve je to dobro dok se ne desi tragedija a onda svi će se uzletati bar 10 dana i onda po starom ,kao da se ništa nije dogodilo !!!

  • 1111111111111 08.03.2013.

    dajte zeljeznicu u najam na 50 godina nekom šeiku da obnovi pruge i kupi nove vlakove jer ovo nema smisla

Komentiraj...
Vidi sve komentare