To je to što me zanima!

Pomorska blokada: Zatvorili su katamaranu prolaz prema luci

Korčulani tvrde da natječaj na kojem je Jadrolinija dobila koncesiju nije bio u skladu sa zakonom. Ulaz u luku blokirali su sa petnaestak brodova na desetak minuta
Vidi originalni članak

Korčulani su u petak oko 20 sati spriječili pristanak katamarana iz Splita. S petnaestak brodova zatvorili su prilaz luci na desetak minuta. Kažu kako su ogorčeni što su nedavno dobili stariji katamaran.

- Kad je grubo more previše baca. Nedavno je pri lošem vremenu u njemu povraćalo 20 ljudi. Ne radi mu ni klima, a redovito i kasni - rekao nam je čitatelj koji je fotografirao pomorsku blokadu.

Korčulani tvrde da natječaj na kojem je Jadrolinija dobila koncesiju nije bila u skladu sa zakonom.

- Katamaran koji je dobio koncesiju ne odgovara zahtjevima, ima manje mjesta nego što je naznačeno u papirima, a i stariji je od 20 godina, što je u samom natječaju zabranjeno - ogorčeni su Korčulani koji su organizirali peticiju koju je dosad potpisalo više od 2000 ljudi, javlja Dnevnik.hr.

 
Idi na 24sata

Komentari 21

  • tkoznahdz 14.07.2013.

    pa trebali su zatvoriti luku do ispunjenja želja i tako ostati dosljedni svojim zahtjevima

  • Capafiori 14.07.2013.

    U RH nitko niti ne može dobiti koncesiju na ono na što "grize" Jadrolinija i oba Slavka. Iako je katamaranom prijevoz brži, Korčula i Lastovo, a u toj grupaciji i Vis, ostali su i bez jedinog trajekta koji je sigurno povezivao te otoke s kopnom (Ivan Zajc prodan je turskoj tvrtki za 850 tisuća eura, sa izgovorom da 2010. neće udovoljavati uvjetima plovidbe Jadranom), tako da na tom području niti preostali trajekti Jadrolinije ne udovoljavaju uvjetima kapacitiranosti, a niti sigurne plovidbe.

  • user_73657 13.07.2013.

    ...na slici 1...konfederalisti i četnici u čamcu.....otkud oni tamo ????

Komentiraj...
Vidi sve komentare