To je to što me zanima!

Prošao kroz crveno, udario u Mercedes i odletio na Opel

Čitatelj koji nam je poslao fotografije kaže kako je vozač Mercedesa bio u šoku. Zaključao je auto i trčao niz ulicu. Vozača Punta izvlačili su prolaznici. Bio je krvav
Vidi originalni članak

Fiat Punto je išao zelenim valom. Upalilo mu se crveno na semaforu. Iz Preradovićeve je krenuo Mercedes, a Fiat se u njega zabio. Od siline udarca Fiat je odletio na parkiranu Opel Corsu koju je izgurao s jednog na drugo parkirališno mjesto, rekao nam je čitatelj koji je u petak oko 15 sati fotografirao prometnu nesreću na križanju Preradoviće i Hebrangove ulice u Zagrebu.

Dodaje kako  vozač Mercedesa od šoka nije znao što radi. Izašao je iz automobila, zaključao ga te počeo trčati niz ulicu. Vozača Fiata iz automobila su izvlačili prolaznici. Niz glavu i vrat mu se slijevala krv. Vozilom Hitne pomoći prebacili su ih u bolnicu.

Policija nam je potvrdila da je dvoje ljudi ozlijeđeno u nesreći na križanju Preradovićeve i Hebrangove u 15.01 sati.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • ŽAN KLOD VAN DAM 20.06.2012.

    Za druga značenja pojma Šok pogledajte čvor članak. Šok je stanje organizma sa teškim poremećajem cirkulacije koji dovodi do kritičnog smanjenja snabdjevanja tkiva i organa krvlju (mozga, srca, bubrega, jetre) i nedovoljnog snabdjevanja ćelija kisikom. Na osnovu uzroka koji dovodi do razvoja šoka uobičajena je slijedeća podjela: Kardiogeni šok, uslijed akutnog popuštanja srca kod akutnog infarkta miokarda, aritmija, akutne mitralne insuficijencije, izrazite aortne stenoze. Oligemijski šok, kao posljedica krvarenja (hemoragični šok), gubitka volumena tečnosti (hipovolemijski šok) usled povraćanja, dijareje, ascitesa. Obstruktivni šok, uslijed obstrukcije velikih krvnih sudova, kao kod tamponade srca (kompresija srca izlivom različite etiologije u perikard, koji spriječava normalno punjenje srca u toku dijastole, raste pritisak u venama, smanjuje se sistolni i minutni volumen srca uz smanjenje arterijskog pritiska i ubrzanje srčanog rada kao kompenzaciona reakcija srca na poremećaj), tenzionog pneumotoraksa, masivne plućne embolije. Distributivni šok, kao posljedica oštećene mikrocirkulacije dejstvom različitih toksina i vazoaktivnih materija, kao kod sepse (septički šok), anafilaksije (anafilaktički šok), intoksikacije (medikamentozni šok), miksedemska kriza i Adisonova bolest (endokrini šok), hipoglihemija (hipoglikemički šok, kod koga nije primarno oštećena mikrocirkulacija već snabdjevanje ćelija glukozom), povrede glave i kičmene moždine (neurogeni šok). Oligemijski i kardiogeni šok su najteži oblici šoka.

Komentiraj...
Vidi sve komentare