To je to što me zanima!

U plićaku našli glavatu želvu, na obalu je izbacilo jako jugo?

Životinju je u zadarskim Arbanasima našao bračni par. Stavili su je na nosila i prevezli u Veterinarsku stanicu Zadar. Uginula je. Obdukcija će pokazati zašto
Vidi originalni članak

U uvali Bregdetti u zadarskim Arbanasima u utorak oko 18.30 sati nasukala se kornjača. Pronašao ju je bračni par koji je onuda prolazio.

- Šetali smo i u plićaku ugledali kornjaču. Bila je dugačka pola metra. Zvali smo centar 112, a oni su nas uputili na veterinarsku stanicu. Moguće da ju je na obalu izbacilo jako jugo koje je puhalo jer je more bilo dosta valovito - rekla nam je čitateljica S. R.

Dodaje kako su u veterinarskoj stanici rekli da nemaju kako doći po životinju pa su kornjaču stavili na nosila koja im je dao susjed i kombijem je prevezli u veterinarsku stanicu.

U veterinarskoj stanici Zadar kazali su nam kako je na putu do njih kornjača uginula. Ne znaju točan uzrok smrti. Prebaciti će je na veterinarski institut u Splitu gdje će napraviti obdukciju. 

- Riječ je o glavatoj želvi teškoj desetak kilograma. Nije imala vidljivih ozljeda - kazao nam je Marino Mirčeta iz Veterinarske ambulante Puntamika.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • tatamlata 28.11.2012.

    Želva NIJE žaba nego je kornjača!

  • zdrawe 28.11.2012.

    bitan je onaj ko vodi takve sluzbe..on odreduje sta ce se radit sta nece.. i kraj price,,

  • gorski1 28.11.2012.

    nemaju cime doci po zabu ,bem ti i veterinariju , a i ovi pametnjakovici kojima trebaju nosila za zabu od nekih desetak kila , na kraju krajeva ako su imalo pametni trebali bi znati da je jedini i najbolji nacin ozivljavanja vratiti istu u more i raditi na njenim udovima kako bi proradili. sto je zaba crkla krivi su i ovi sto su je nasli , a o zivinarima da i ne govorimo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare