To je to što me zanima!

Ulovili soma od 50 kg: Njih troje izvlačili su ga 40 minuta

Martin Štuban s dvojicom prijatelja pecao je u nedjelju oko 14 sati na Savi u Ivanja Reki. Nije ni zabacio udicu kada je nešto snažno zagrizlo. Ulov ga je oduševio
Vidi originalni članak

Došli smo u 14 sati. Nismo ni bacili udicu, a već je nešto zagrizlo. Borili smo se između pola sata do 40 minuta dok smo je izvukli na obalu, rekao nam je Martin Štuban (26).

Ovaj ribič s dvojicom prijatelja je u nedjelju pecao na rijeci Savi u Ivanja Reki. Za mamac je koristio varalicu kada je nešto snažno počelo vući udicu. Oko 15 sati ulovio je soma kapitalca teškog 50 kilograma i dugačkog 182 centimetra. Nakon fotografiranja s ulovom, soma su pustili natrag u rijeku, da još malo naraste.

- Nakon toga više nismo mogli loviti. Toliko jako smo bili uzbuđeni - opisuje Martin. Dodaje kako se ribolovom bavi od malih nogu, ali da nikad nije ulovio ovako veliku ribu, javlja mraclin.hr.

- Koristio sam 40 gramski štap za koji moraš biti majstor. Najveće ribe koje sam dosad ulovio nisu bile teže od 15-ak do 20-ak kilograma - ponosno je zaključio Štuban.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • ftič 05.02.2016.

    mislim da ga nisu trebali pustit... somovi su velike štetočine, pogotovo ovaj od 50kg... pustiš par somova u jezero sa drugim riblijim vrstama, i za par godina ostat će samo somovi.

  • 21.01.2016.

    Bitno da su napravili lijepo djelo, fotografiju koja će ih pratiti, a soma pustili natrag u vodicu :)

  • Mala vevejica 21.01.2016.

    Hahaha...

Komentiraj...
Vidi sve komentare