To je to što me zanima!

Sanja Doležal otkiva gastro novitete u Termama Tuhelj!

Sanja Doležal otkriva kako joj vitalna hrana pomaže u održavanju vitalnosti i podizanju energije te kako se oduševila ponudom restorana Dvorac Mihanović koji se nalazi u Termama Tuhelj
Vidi originalni članak

Pravilna prehrana te briga o tijelu i duši, danas je glavna tema u svim koloarima. Što jesti? Kako vježbati? Kako njegovati tijelo? Samo su neka od pitanja koje muče mnoge muškarce i žene. 

Vitalna hrana u restoranima Terma Tuhelj pa tako i u a la carte restoranu Dvorac Mihanović, označena je simbolom jabuke kako bi gost mogao vidjeti da se radi o vitalnom jelu te time izabrati svoj vitalni obrok. Hrana se priprema niskokaloričnim namirnicama, bez puno začina i masti, a goste se upućuje da hranu začine prema svojem ukusu i potrebama te su mu na raspolaganju razni začini i hladno prešana ulja sa savjetima zašto je određeni začin dobar te kako ga kombinirati s određenim jelom. 

U restoranu Lati, velika pažnja posvećuje se pripremi hrane pred gostom te se veliki dio hrane priprema na tzv. show cookingu, pa gost može sam iskombinirati namirnice i savjetovati se s kuharima, ali i dobiti jelo pripremljeno baš za njega, po njegovom ukusu i najsvježije moguće. Za goste pripremljen je čitav niz informacija, savjeta, znanja i radionica kako pripremati vitalnu hranu i kod kuće, kako optimizirati unos kalorije te kako iste na zabavan i ne opterećujući način i potrošiti.  

Isto tako, restoran Dvorac Mihanović, početkom rujna, predstavio je novi jelovnik s ponudom novih, vitalnih i tradicionalnih jela, a zbog svoje odlične gastro i enološke ponude svrstao se u 100 najboljih restorana u Hrvatskoj. U restoranu možete pronaći dnevne menije po cijeni već od 60,00 kn koji su idealno rješenje za brzi poslovni ručak, dvorske večere petkom uz posebnu dvorsku animaciju, dvorski igrokaz između dvoranina i kuhara, otvaranje pjenušca sabljom, posebno servirana hrana na glinenim tanjurima kao i živa glazba subotom koja će Vas odvesti u doba popularnih „plesnjaka“. 

U studenom Vas očekuje Tjedan dobre hrane od 8.-23.11.2014. uz posebnu ponudu vitalnih i novih menija, proslava Martinja 8.11.2014. uz nezaobilazno krštenje mladog vina te mjesec zagorske kuhinje, a u prosincu raznolika ponuda svečanih domjenaka za proslavu kraja poslovne godine.

Začinite svakodnevicu… doživite gastro ponudu Terma Tuhelj

Vitalna hrana me oduševila i počela sam je pripremati i kod kuće. Ukusna je i zdrava, a ono što je najbolje, sadrži jednostavne prirodne namirnice. Menta me oduševila jer ni sama nisam znala što se sve s njom može napraviti i koliko ima blagotvorno djelovanje na čovjekov živčani sustav. Griz s mentom postao je moja zdrava slastica, a čaj od mente idealno rješenje za smirivanje organizma prije spavanja“, istaknula je Sanja.

Idi na 24sata