To je to što me zanima!

A ni dvoje ih nije stalo! Vrata iz Titanica prodali za 700.000 $

Prodala su se tijekom aukcije rekvizita i kostima u vlasništvu lanca restorana i odmarališta Planet Hollywood. Drveni komad spašen je iz tragedije 1912. godine, prema aukcionarima Heritage Auctions
Vidi originalni članak

Plutajući komad drveta na kojem se držala Rose, koju je glumila Kate Winslet (48) prodan je za 718.750 dolara na aukciji, javlja BBC. Još od izlaska filma 1997. obožavatelji su imali brojne rasprave u kojem su se pitali je li drveni predmet dovoljno velik da stane i njezina ljubav Jack, kojeg glumi Leonardo Di Caprio (49), da ga spasi od ledene smrti.

BIT ĆE VJERNA KOPIJA Australski milijarder ni nakon deset godina na odustaje: Opet kreće u gradnju novog Titanica

Vrata su se prodala na aukciji rekvizita i kostima u vlasništvu lanca restorana i odmarališta Planet Hollywood. Drveni komad spašen je iz tragedije 1912. godine, prema aukcionarima Heritage Auctions. Navodno je dugačak otprilike 2,4 metara i širok jedan metar. U filmu Jack je inzistirao na tome da je komad drveta, odnosno okvir vrata dovoljno velik samo za njegovu Rose. Kasnije u filmu umire od hladnoće, a njegovo tijelo palo je u dubine oceana. 

Iako su obožavatelji imali brojne rasprave, nazivajući Rose 'sebičnom', a Jacka 'idiotom', redatelj Titanica je izjavio kako je glavni lik morao umrijeti prema scenariju.

- Možda smo zeznuli pa su drvena vrata trebala biti nešto manja, ali on je morao pasti - rekao je svojedobno.

Ostali rekviziti koji su predstavljeni na aukciji su bič iz Indiane Jonesa i Hrama propasti, koji je prodan za 525.000 dolara. Zatim, odijelo Spidermana koje je nosio Toby Maguire prodano je za 125.000 dolara, dok je sjekira kojom je Jack Nicholson u filmu 'The Shining' provalio vrata kupaonice dok je najavljivao "Evo Johnnyja!" imala isti iznos.

ŠTO NAM OVA DONOSI? Prokletstvo prijestupne godine? Potonuo je Titanik, umro Tito, tsunami ubio 175.000 ljudi...

Na aukciji, koja je završila u nedjelju navečer, prikupljeno je 15,68 milijuna dolara, što ju je učinilo jednom od najuspješnijih prodaja kolekcije rekvizita i kostima, priopćio je Heritage Auctions.

- Bilo je bezbrojnih ratova nadmetanja... mnogima smo izgubili trag - rekao je Joseph Maddalena iz Heritagea.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Megie.Bee. 28.03.2024.

    Prodaje se pravi pravcati komadić leda sa ledenog brijega u kojeg je kobne noći 1912e udario Titanic. Oprez: mogao bi se jako brzo otopiti. Na vama je da požurite. Rijetko viđena ponuda koja se ne propušta.😅

  • fui24h 27.03.2024.

    Štimac oče samo besplatna vrata

Komentiraj...
Vidi sve komentare