To je to što me zanima!

Aleksandra Dojčinović kreirala tri modela Dr. Martens čizama

Kad nešto radim uvijek se nastojim staviti u kožu ili u ovom slučaju u cipele onih koje će to nositi. Htjela sam da moje marte budu prepoznatljive, kaže Aleksandra
Vidi originalni članak

Nema puno stvari na svijetu koje povezuju Papu, Madonnu, Roberta Pattinsona, Dalai Lamu i modnu elitu. Jedna od vrlo, vrlo rijetkih je Dr. Martnes. 

Od 1.4.1960. kada je proizveden sada već kultni model '1460' pa do danas, 'Marte' su pisale povijest mode, i punkera i grungerica, ali i hollywoodskih celebritija.

Svoje kolekcije za ovaj kultni brand dizajnirali su već Raf Simons, danas kreativni direktor modne kuće Dior, Yohji Yamamoto i model Agyness Deyn, a ovih dana Dr.Martens je započeo suradnju s dizajnericom Aleksandrom Dojčinović, koja je ekskluzivno za ShoeBeDo kreirala tri modela 'Dr. Martens by Aleksandra Dojčinović'.

 Limited edition

Ovim limited editionom Dr. Martens, nakon svjetskih, ulazi  i u hrvatsku dizajnersku kolaboraciju. Aleksandra je dizajnerski 'touch' dala kultnom modelu '1460'  i motorističkom modelu 'Vi', i na taj način desetljećima prepoznatljivom izgledu Marti udahnula dodatnu posebnost, koja ih čini još više cool, trendi, istodobno nosivima i sexy. 

-Velika mi je čast što sam postala dio Dr. Martens obitelji, pogotovo ako se uzme u obzir činjenica da je čast da dizajnira za njih prije mene povjeravana nekim od vodećih imena svjetske dizajnerske scene. Ponosna sam i što je preko mene Hrvatska postala dio bezvremenskog Martens trenda i drago mi je da su modeli koje sam dizajnirala već sada privukli pažnju cura sa stavom i stilom. Jer baš na takve sam i mislila dok sam dizajnirala tri modela, koja su našla svoje mjesto i u mom ormaru s cipelama i sigurno ću ih ove zime puno nositi na različite kombinacije, i dnevne i večernje - rekla je Aleksandra.

Inspiracija je bila: 

Kad nešto radim uvijek se nastojim staviti u kožu ili u ovom slučaju u cipele onih koje će to nositi. Htjela sam da moje marte budu prepoznatljive, neobične, elegantne, da djevojkama jednako savršeno upotpunjuju romantične haljine ili skinny traperice. S obzirom da se military trend ove sezone vratio na velika vrata, sigurna sam da će domaće fashionistice s mojim Martama znati kako zablistati na špici, s druge strane odvažne poslovne žene i cure koje su stalno u pokretu kombinirati će ih na dnevne boho kombinacije, kaže Aleksandra. 

Kolekcija 'Dr. Martens by Aleksandra Dojčinović' odlično pristaje na lijepe Aleksandrine Lei Lou haljine, na skinny jeans i na svilene košuljice, na vojničke jakne, na cvjetiće i na bundice. Biti cool i ženstvena moto je gotovo svake djevojke kojoj su čizme više od obuće, bez obzira što nosila. 'Dr. Martens by Aleksandra Dojčinović' čizme dostupne su kao limitirana kolekcija u ShoeBeDo dućanu u Gajevoj u Zagrebu.

Jedno je sigurno – od dana kada kupiš prvi svoj par Dr Martens čizmi, one ti postaju najdraži dio garderobe. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • antena1 31.10.2012.

    Imam jedne martinsice stare 10-ak godina i moram priznati da su nepoderive ali cinjenica je da ove cizmice bas ne idu na svilene i svecane haljine, prerobusne su i nisu bas ni zenstvene ni elegantne ali su udobne i kvalitetne.

Komentiraj...
Vidi sve komentare