To je to što me zanima!

Anjina nova uloga: U predstavi igra najgoru opernu pjevačicu

Predstava govori o Florence Fosters Jenkins, vjerojatno najlošijoj opernoj pjevačici u povijesti. Premijera u režiji Krešimira Dolenčića bit će izvedena u Histrionskom domu 25. siječnja
Vidi originalni članak

Ovo mi je jedna od najtežih uloga. Mislim da mi je veći problem pjevati falš, što moram u predstavi ‘Famozna’, u kojoj igram Florence Foster Jenkins, rekla je Anja Šovagović Despot (54).

PUNO JOJ ZNAČI Anja Šovagović prvi put dobila Nagradu hrvatskog glumišta

Premijera u režiji Krešimira Dolenčića (55) bit će izvedena u Histrionskom domu 25. siječnja. Famozna je istinita priča Petera Quiltera, koja govori o velikom uspjehu vjerojatno najlošije operne pjevačice na svijetu, a čija je radnja u New Yorku četrdesetih godina prošlog stoljeća.

- To je glazbena komedija i nadam se da će publici biti zabavna i da će uživati kao i mi na probama. Pjevamo, plešemo i glumimo - rekla je Anja.

Martina Tomčić učila me pjevati operu

Zagrebačka glumica završila je glazbenu školu, smjer violončelo, nastupala je na Splitskom festivalu, no kaže da se ništa ne može mjeriti s ovom ulogom. Nekoliko mjeseci “trenirala” je i s Martinom Tomčić.

- Nije bila stroga prema meni, iako je mogla. Volim kad imam zadane gabarite. Krasan je pedagog i puno mi je pomogla. Pa u predstavi izvodim zahtjevne arije, poput Carmen, ‘Kraljice noći’... Morala sam prvo pravilno naučiti tehnike, a onda i pjevati falš, kako je to radila i Florence, iako je ona bila uvjerena da super pjeva - dodala je Šovagović Despot.

U filmu igra Meryl Streep

Prije dvije godine snimljen je i film “Slavna neslavna Florence”, koju igra oskarovka Meryl Streep (68), za što je bila nominirana za Oscara.

MULTITALENT Anja Šovagović Despot i njena kći pjevat će skupa na festivalu

- Gledala sam film, prekrasan je. Meryl i Hugh Grant, koji također igra u filmu, po meni su savršen holivudski par - rekla nam je Šovagović Despot.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • 15.01.2018.

    Ona kao zna pjevati pa joj je teško glumiti falš. Užas od žene, umišljena do bola i ona i njen muž, a svi skupa žive na slavi njenog oca. Nikad mu neće biti ni do koljena.

  • jack_daniels_1 15.01.2018.

    Kada im je mater, odnosno u ovom slucaju otac bio nešto...tada si i oni priskrbljubu pravo da budu nešto. Ajde Anja šetaj.

  • ćeprolje 15.01.2018.

    Ništa od njih , čaču nikad neće stići

Komentiraj...
Vidi sve komentare