To je to što me zanima!

ANKETA Matko Jelavić kaže da su mu 2Cellos uništili hit 'Majko stara'. Koja verzija je bolja?

Dosad su već više od 20 puta izveli 'Majko stara' i uvijek je na isti način interpretiraju. Koriste taj moj hit jer dobro znaju da je jedna od najboljih hrvatskih pjesama svih vremena, rekao je Jelavić
Vidi originalni članak

Matko Jelavić (64) nedavno je otkrio kako nije zadovoljan načinom na koji 2Cellos izvode njegov hit 'Majko stara' i da se zbog toga sukobio sa Stjepanom Hauserom (36).

- Dosad su već više od 20 puta izveli 'Majko stara' i uvijek je na isti način interpretiraju. Koriste taj moj hit jer dobro znaju da je jedna od najboljih hrvatskih pjesama svih vremena. Međutim, to kako oni rade je, blago rečeno, katastrofa. Pa pogledajte i poslušajte tu snimku, na što vam to nalikuje? - kazao je Jelavić za Slobodnu Dalmaciju.

- Strane hitove obrade bez greške, a 'Majko stara' doslovno izmasakriraju! - otkrio je glazbenik te je poručio i da će ih tužiti ako još samo jednom izvedu njegov hit.

Dvaput je pisao Hauseru molbu da prestanu izvoditi pjesmu, na što mu je uzvraćen 'prostački' SMS i blokirana daljnja komunikacija s njim.

Nakon ovog incidenta, podijelite nam svoje mišljenje. Koja je po vama bolja verzija izvedene pjesme?

 

Idi na 24sata

Komentari 56

  • Medo1314 14.01.2023.

    Ma kakav Jelavić, tko god je pogledao snimku njihovog nastupa gdje interpretiraju tu pjesmu ili je gluh ili je tupav ako misli da je to umjetničko izražavanje i pjesnička sloboda. Neosporan talent za što? Ne cijenim ničije prepjeve niti copy paste uradke, nemaju nikakvu posebnost i originalnost u ničemu. Mnogi mladi umjetnici su 💯% bolji interpreteri i talenti, ali nemaju sreće .. da ne blebećem kako su ovi do igdje došli nije uopće niti bitno. Ali činjenica je da njihovi preformansi i glazba koja je odavno odsvirana nisu za nikakvu ekstazu i pretjerano divljenje. Ja volim uspjeh i divim se nečemu boljem, ali prepoznajem i kad je nešto isforsirano i nije na mjestu na kojem bi trebalo biti.

  • NJJF 12.01.2023.

    vjerujem da nije bilo zle namjere kad su njih dvojica odlučili otpjevati pjesmu ( Hauser je inače malo iritantan)! No, oni nisu pjevači nego "svirači"...stoga tako i interpretiraju, rekli bi "bez sluha"! s druge strane, pjevali su "tamo" gdje su bili Hrvati, pa vjerujem da im je bila namjera malo "zaigrati oko srca" i diči atmosferu u publici...jedino mi se ne sviđa način komunikacije sa Jelavićem...ako je to istina!

  • Zlatna Vuga 12.01.2023.

    Probam se staviti na njegovo mjesto. Ali ja bi razmišljala ovak: Dečki ovo je sprdačina i nemojte to više raditi tako, budite malo ozbiljniji. Možda bi to prihvatili i svi bili sretni. Ovako ni moja djeca ne vježbaju svirati u garaži.

Komentiraj...
Vidi sve komentare