To je to što me zanima!

Aras predstavila svoju poeziju: Sve je počelo sa statusima...

Moja poezija zapravo je krenula kao statusi na društvenim mrežama, a kad sam se povezala s Antonelom počela sam slati radove na natječaje, kaže Aras
Vidi originalni članak

U Zagrebu je predstavljena zbirka poezije 'Takve se stvari događaju ljudima' spisateljice Stanislave Nikolić Aras. O knjizi su pričali njezin urednik Kruno Lokotar i spisateljica Antonela Marušić. Zadranka Aras okušala se, i briljirala, u mnogim žanrovima iako se, čini se, najbolje snalazi u ovoj kombinaciji prozne poezije.

- Ovo je najbolja kombinacija poezije i proze, jedno djelo koje fantastično podnosi kohabitaciju patetike i sarkazma - rekao je urednik Lokotar. 

- Moja poezija zapravo je krenula kao statusi na društvenim mrežama, a kad sam se povezala s Antonelom počela sam slati radove na natječaje i dobivati nagrade - rekla je Nikolić Aras o svom literarnom putu. 

Čitale su se pjesme slobodne forme i simpatičnih imena poput 'Život japanske babe', a sama je knjiga podijeljena na četiri ciklusa. Urednik Lokotar je nakon toga predstavio prvi prijevod svoje nove beatblioteke koju uređuje u suradnji sa Hrvatskim društvom pisaca. Riječ je o zbirci 'Krajolici živih i mrtvih' legendarnog 'beat' pjesnika Lawrencea Ferlingettija u prijevodu jednako kultnog prevoditelja i pisca Voje Šindolića. 

- Voji su bitnici glavni fokus karijere već desetljećima, on se s njima i družio. Spomenimo samo da je on napismeno dobio od Ginsberga da je jedini na ovim prostorima kvalificiran prevoditi njegova djela - rekao je Kruno Lokotar. 

Lawrence Ferlinghetti je jedan od posljednih autora iz prve beat generacije, a sa svojih 97 godina ima tri djela u pripremi. Poznat je kao najpolitičniji antisistemski pjesnik koji je odbio 350 tisuća dolara književne nagrade jer je dio novca došao iz vlade Viktora Orbana.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare