To je to što me zanima!

Ava buljila u kuglu, a Špiro Miličić pljuvao pred sudom

Iako joj je odvjetnik kazao da ne priča o suđenju, Ava nije odoljela. Kazala je da se profesor ničeg ne sjeća. Ava misli da je obolio od Alzheimera
Vidi originalni članak

Ako sam preživjela 'Farmu' onda ću i ovo, rekla je u ponedjeljak ulazeći na Općinski sud u Zadru bivša farmerica Ava Karabatić (22), kojoj se zajedno sa zaručnikom Špirom Miličićem (25) i majkom Sanjom (40) sudi za ucjenjivanje sveučilišnog profesora iz Zadra, Živka Nižića (66). Na samom ulazu u sud Ava je imala problema jer je zaboravila osobnu iskaznicu pa je do sudnice prošla samo zahvaljujući studentskoj 'iksici'. Iz torbe je svako malo vadila i pogledavala anđela u snježnoj kugli.
- Dok sam hodala prema sudu, na ulici su me prepoznali obožavatelji i darovali mi ove anđele da me čuvaju. Sudac Ivica Marinović uvažio je zahtjev Nižićeva odvjetnika Branimira Zorice da se javnost isključi sa suđenja. Smatra kako detalji i okolnosti koji će se iznositi mogu ozbiljno naštetiti ugledu i časti sveučilišnog profesora talijanskog jezika te imati utjecaj na njegov posao i obiteljske prilike.

'JOŠ ĆU SE DANAS OBRATITI PREDSJEDNIKU'

Zgrožena sam. Ja se nemam čega sramiti ni bojati. On očito ima. U kakvoj mi to državi živimo kad se štite takvi ljudi. Odmah danas ćemo se obratiti predsjedniku Josipoviću, rekla je nakon završetka ročišta uzrujana Ava Karabatić. Iako joj je odvjetnik Frane Grbić govorio da o suđenju ne razgovara s novinarima, Ava nije mogla odoljeti da ne kaže kakva je bila atmosfera u sudnici. Rekla je da se profesor ničega ne sjeća.
- Što je obolio od Alzheimera kad se ničega ne sjeća – uzbuđeno je dodala. Kako se neslužbeno doznaje Ava i majka sudskom su vijeću rekle da se ne osjećaju krivima, dok je Špiro navodno samo dijelomično priznao krivnju. Iza rešetaka su završili u listopadu prošle godine.


UCJENJIVALA JE PROFESORA?
Profesor Nižić prijavio ih je policiji da su od njega tražili najprije dvije, a potom još sedam tisuća eura u zamjenu za šutnju o navodnim lascivnim porukama koje je slao svojoj studentici Avi. Policija je zaskočila Špiru u trenutku dok mu je Nižić davao sedam tisuća eura. Sveučilišni profesor u ponedjeljak nije želio davati nikakve izjave. Avin otac Ivica nije došao u sudnicu pratiti suđenje, nego je kraj rasprave čekao na autobusnom stajalištu preko puta suda.

Idi na 24sata

Komentari 48

  • basshunter 07.06.2010.

    jadno,prejadno da se trosi mjesto u novinama za takve debile !!!

  • dgergea112233 07.06.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • 07.06.2010.

    @ladyluna , potpisujem...

Komentiraj...
Vidi sve komentare