To je to što me zanima!

Đavolji odvjetnik: Poznatima rješava 'nemoguće' slučajeve

TARIFE DO NEBA Benjamin Brafman predatoru Harveyju Weinsteinu naplaćuje 500 dolara na sat, a reperu P. Diddyju ‘oslobođenje’ je naplatio više od milijun dolara
Vidi originalni članak

Što je zajedničko 'gangsta' reperu P. Diddyju, Jennifer Lopez, kontroverznome Martinu Shkreliju i osramoćenom posrnulom producentu Harveyu Weinsteinu? Odvjetnik Benjamin Brafman (69).

Mediji su ga prozvali 'zadnjim izdankom stare škole branitelja', a Brafman je, pored celebrity kreme, branio i najpoznatije mafijaše i političare. Iako posljednjih godina ima sve više posla u Los Angelesu, Brafman se odbija preseliti na Zapadnu obalu te napustiti svoju golemu vilu na Long Islandu i odvjetnički ured na Manhattanu. 


ROSE MCGOWAN: 'Zbog bitke s Weinsteinom na sudu, ostat ću bez svog novca'

I STO SVJEDOKA JE PREMALO

Javnosti je postao poznat 1999., kad je branio repera P. Diddyja nakon što su ga optužili za ilegalno posjedovanje oružja i pokušaj podmićivanja. Iako je bilo više od sto svjedoka iz noćnog kluba koji su vidjeli da su Diddy i njegova svita potegnuli oružje, Brafman je izvojevao pobjedu.

Odvjetnik naplaćuje 500 dolara (oko 3.000 kuna) po satu, a Diddyju je slobodu, navodno, naplatio više od milijun dolara (oko šest milijuna kuna). Bogatstvo ulaže u nekretnine, skupa vina i jedrilicu. Sličnoj pobjedi nada se i Harvey Weinstein (65) koji je Brafmanom zamijenio odvjetnika Davida Boiesa (79).

POTPISALI PAPIRE Weinstein se razveo: Supruzi će iskeširati 124 milijuna kuna

Boies je imao visoko profilirane slučajeve, ali se specijalizirao za poslovno pravo. Čovjek koji u svim slučajevima brani i filmaša Michaela Moorea, koristio je usluge privatne obavještajne korporacije Black Cube kako bi tijekom 2017. istražio i napravio dosje o svim pojedincima koji Weinsteina optužuju za zlodjela.

Za odvjetnika Kevina Spaceya, Bryana J. Freedmana (63), čak je skovan i novi termin – odvjetnik zabavne industrije. Navodno jedino Freedman i Spaceyjeva najuža obitelj znaju gdje se nakon liječenja sakrio glumac kojeg su za seksualna nedjela optužili gotovo dvije desetine muškaraca. Freedmana u kuloarima nazivaju 'morskim psom s licem djeteta', a opisuju ga kao zabavnog i pristupačnog muškarca koji u Hollywoodu poznaje sve no na sudu će vam 'odgristi ruku'.

Još jedna zvijezda 'gospodskih' kriminala jest Elkan Abramowitz (70), odvjetnik Woodyja Allena, koji u tandemu s Allenovom PR menadžericom pokušava promijeniti javno mnijenje i dokazati kako su navodi redateljeve kćeri Dylan Farrow zapravo instruirani od strane glumice Mije Farrow, koju je Allen ostavio radi Mijine usvojene kćeri Soon Yi, s kojom je i danas u braku. Abramowitza opisuju kao 'briljantnog taktičara'. 


SVI IMAJU PRAVO NA OBRANU

Sva četvorica odvjetnika su u srednjoj ili starijoj životnoj dobi, dolaze s Istočne obale – Abramowitz i Brafman su iz srca grada New Yorka, i svi, barem deklarativno, pripadaju demokratima.

NOVA ERA Oskari i budućnost filmske industrije poslije Weinsteina

- Pitaju me kako branim sve koje branim. Pa nemaju li svi po ustavu pravo na najbolju moguću obranu – rekao je jednom Brafman na pitanje 'kako spavate noću'. Zajedničko im je i to što imaju stabilne brakove, klone se ekscesa (to prepuštaju svojim klijentima) i daju velik novac dobrotvornim udrugama. Svi osim Freedmana su predavali na prestižnim fakultetima, a Abramowitz piše i hvaljenu kolumnu za New York Law Review pod nazivom 'White Collar Crime'.

KADA JE UŠAO U TIM, JACKSON JE OSLOBOĐEN

Michael Jackson je imao svoj odvjetnički tim, a njemu se Brafman 2004. pridružio. Pokojni pjevač bio je oslobođen optužbi za seksualno zlostavljanje maloljetnika.

BRANIO I OSLOBODIO STRAUSS-KAHNA 

Bivši direktor Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Dominique Strauss-Kahn koristio je Brafanove usluge kad je bio optužen za silovanje. I njega su na kraju oslobodili. 

Idi na 24sata

Komentari 34

  • Kust 02.02.2018.

    500 eura po satu je narmalna cijena advokata u Evropi. I taj milion za velike slucajeve nije puno.

  • kormilar 02.02.2018.

    Kakva je to vijest? I mi u Hrvatskoj imamo naše "đavolje odvjetnike", koji oslobađaju krivice za očite pljačke i ubojstva naše "lovaše"!

  • 02.02.2018.

    Imamo i mi takvih specijalaca 😁

Komentiraj...
Vidi sve komentare